Tri jeftine poslastice koje mogu produžiti život vašeg psa

Foto: Pexels

VETERINARKA Nicole Rous iz Australije otkrila je koje jeftine poslastice bi svi vlasnici pasa trebali kupovati ako žele da njihovi ljubimci žive što duže.

@drnicolerous.vet I wish they could live forever 💔#vetadvice #longevity #vetsoftiktok #supermarket #woolies #supermarkettips #moneytips #lifehack #dogsoftiktok #liveforever #heartdog ♬ original sound - Dr Nicole Rous

Prva poslastica koju je veterinarka spomenula u svom videu su kokošja jaja. Jaja su puna vitamina i minerala te su uz to odličan izvor proteina, zbog čega bi trebala biti dio prehrane svakog psa.

Druga jeftina poslastica koja može produžiti život psa jest smrznuti špinat. Smrznuti špinat sadrži vitamine A, B, C i K te mnoštvo antioksidansa. Konzumacija ovog povrća jača imunitet svakog psa i poboljšava njegove tjelesne funkcije. Vlasnici bi trebali davati jednu do dvije porcije špinata svojim ljubimcima, ovisno o veličini psa.

Posljednja poslastica za pse, koju navodi dr. Rous, su sardine konzervirane u izvorskoj vodi. Sardine su pune omega kiselina, vitamina B i proteina, što ih čini odličnom poslasticom za produljivanje života psa.

No, važno je napomenuti da bi vlasnici trebali biti oprezni pri kupnji sardina i izbjegavati one koje su konzervirane u ulju ili soli. Isto tako, prije dodavanja novih poslastica u prehranu vašeg psa, preporučuje se kontaktiranje veterinara u slučaju da pas pati od alergija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.