Tri najslađe minijaturne životinje koje mogu biti idealni ljubimci

Foto: Pixabay

OSIM standardnih kućnih ljubimaca koje većina nas posjeduje, postoje tri preslatke minijaturne životinje. U nastavku doznajte zašto su zaludile društvene mreže.

Pigmejska koza

Pigmejske koze su mali, ali izuzetno šarmantni članovi obitelji koza s velikim srcem. Porijeklom su iz Zapadne Afrike, no njihov karakter vrlo je brzo osvojio srca ljudi te su postale ljubimci. 

Pigmejske koze su male veličine, obično visoke oko 40-50 cm i teže između 20 i 30 kg. Poznate su po svojoj prijateljskoj, ali i znatiželjnoj naravi, vole biti u društvu i vrlo su aktivne. Vrlo su inteligentne, energične i spretne, te ih zato često možemo vidjeti kako se penju po raznim predmetima ili veselo skakuću po kući ili dvorištu. 

Kao i svaki ljubimac, i ove slatke koze zahtijevaju brigu, pažnju i veterinarsku skrb. 

Mini krave (Scottish Highlands)

Iako nisu baš toliko male, ove krave su idealni ljubimci jer ih krasi divan prijateljski karakter i mirnoća. Vole društvo i vrlo brzo se uklope u svaku obitelj. Njihova pojava jednostavno vas tjera da ih pomazite, a one će vrlo brzo prihvatiti vaš dodir i sprijateljiti se s vama. 

Zbog svog debelog krzna, vrlo su otporne na sve vremenske uvjete, no ipak nisu idealne za stan jer, iako pripadaju mini pasminama, visoke su oko 90-110 cm i teže između 200 i 350 kg. Njihov idealan dom bio bi veliko dvorište ili omanja farma. 

Uz odgovarajuću njegu i pažnju, ove šarmantne mini krave mogu živjeti sretno i zdravo, pružajući svojim vlasnicima godine zadovoljstva i korisnosti.

Mini ovnoliki kunić

Mini ovnoliki kunići poznati su po svom prijateljskom i druželjubivom karakteru. Vrlo su znatiželjni i vole istraživati svoju okolinu. Njihova razigrana narav i inteligencija čine ih izuzetno zabavnim ljubimcima. Uz pravilno socijaliziranje, mogu se lako vezati za svoje vlasnike i uživati u interakciji s njima. Također su poznati po svojoj nježnosti, što ih čini izvrsnim ljubimcima za djecu.

Vrlo su inteligentni i snalažljivi, te ih se može naučiti i puno trikova. Idealni su za obitelji, djecu i odrasle koji traže nježnog i razigranog ljubimca. Ovaj kunić vrlo brzo može postati neizostavan član obitelji, donoseći radost i smijeh u vaš život.

@richyanimals 3 Cutest MINI Pets! #animals #mini #richyvidz #fyp ♬ [Animals and dishes] Cute BGM - Sound Owl
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.