U Dumovcu zbrinuli labuda kojem se u vrat zabila udica, sad su ga pustili u prirodu

Screenshot: Facebook/Azil Dumovec

PRIJE nekoliko dana Azil Dumovec preuzeo je labuda kojem se u vrat zabila udica. 

Nakon što se oporavio, vratili su ga u prirodu.

"Nakon dva dana oporavka ovaj je labud kao nov! U ponedjeljak smo ga preuzeli u naselju Savica - Šanci jer mu se udica zabila u vrat. U oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba udica mu je uklonjena. Očišćena mu je ranica i nahranjen je. Ostao je na promatranju.

Kako se uočilo da se posve oporavio te da je dobro raspoložen, nije imalo smisla držati ga u njemu nepoznatom okruženju. Zato smo ga vratili na omiljeno mu jezerce. Neka uživa u društvu svojeg jata i lijepoj zagrebačkoj jeseni!", poručili su iz Dumovca.

Nakon dva dana oporavka ovaj je labud kao nov! U ponedjeljak smo ga preuzeli u naselju Savica – Šanci jer mu se udica zabila u vrat. U oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba udica mu je uklonjena. Očišćena mu je ranica i nahranjen je. Ostao je na promatranju do jutros. Kako se uočilo da se posve oporavio te da je dobro raspoložen, nije imalo smisla držati ga u njemu nepoznatom okruženju. Zato smo ga jutros vratili na omiljeno mu jezerce. Neka uživa u društvu svojeg jata i lijepoj zagrebačkoj jeseni!

Objavljuje Azil Dumovec u Četvrtak, 19. listopada 2023.