U osječki zoološki vrt stigli lav i crveni ris iz Njemačke

Ilustracija: Shutterstock

LAV i crveni ris, pristigli iz Njemačke, od danas su novi stanovnici osječkog zoološkog vrta, a uskoro stižu i alpaka te petnaestak kornjača, koje su trenutno na carini u Dalmaciji, najavila je Uprava ZOO-a.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić danas je u pratnji direktora osječke tvrtke Unikom Igora Pandžića obišao zoološki vrt i radove na oporavilištu, namijenjenom za strogo zaštićene divlje životinje, u čiju je gradnju uloženo sedam milijuna kuna.

Većina tih sredstava povučena je iz EU fondova, a riječ je o prostoru na kojemu će ozlijeđenim ili bolesnim životinjama biti pružena neophodna njega i zaštita za oporavak, kazao je Radić. Istaknuo je da je osječki ZOO površinom najveći u Hrvatskoj, jer se prostire na površini od 11 hektara.

Veća ulaganja u ZOO

Najavio je također da će se u ZOO ulagati sve više, jer sadašnji rezultati pokazuju da su građani Osijeka zainteresirani za posjete ovako atraktivnim mjestima. Na Uskrsni ponedjeljak ZOO je posjetilo rekordnih 2000 posjetitelja, dok je tijekom uskrsnih blagdana Osijek ostvario 21 posto noćenja više nego rekordne 2019. godine prije epidemije koronavirusa, rekao je Radić.

Pandžić je najavio da će oporavilište biti dovršeno do kraja godine te istaknuo da od početka godine zoološki vrt bilježi povećani broj posjetitelja.

Do 1. travnja bili smo na razini 2019. godine, a očekujemo da travanj bude i bolji od godine uoči epidemije, rekao je i najavio dolazak alpaki i kornjača u ZOO već sljedećeg tjedna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.