FOTO U Splitu otvoren prvi vau park

Ilustracija:

U SPLITSKOM kotaru Blatine otvoren je prvi vau park u gradu. Prostor od tisuću kvadratnih metara uređen je rekvizitima za četveronožne ljubimce, ograđen, ima hlada, hrane i vode, svega što ustreba psima i njihovim vlasnicima.

Giru "poškropilo"

Na otvaranju se pojavio i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar u društvu gradskog vijećnika Ivice Grubišića Gire, kojem se dogodila i mala nezgodacija. Jedan od pasa ga je malo "poškropio" po cipeli. 

"Falija je nogu", našalio se Gire na račun Baldasara, koji je stajao tik uz njega. Ne slučajno. Vlasnica psa je iz stranke Pametno, najvećih Baldsarovih kritičara. 

Baldasar: Napravit ćemo još vau parkova u Splitu

"Ovo je prvi vau park u Splitu. Najviše zahvaljujući inicijativi gradskog kotara Blatine Škrape i posebno vijećnika Davora Matijevića, ali i drugih vijećnika. Najveći dio projekta sami su odradili. Mi smo pomogli dijelom sredstava. Profesionalno odrađen posao. Nadam se da je ovo dobar primjer. U suradnji sa drugim kotarevima locirat ćemo još nekoliko ovakvih mjesta i napraviti još vau parkova. Splitu nedostaje prostora za pse, ali nažalost i za djecu. Koliko god se djeca vole igrati sa psima, prostori su im nespojivi", kazao nam je splitski gradonačelnik. 

Blatine skrbe o psima, ali i mačkama

Iza uspješnog projekta stoji predsjednik kotara Davor Matijević, koji se novinarima pohvalio kako za uređenje vau parka nije otišla ni kuna iz kotarskog proračuna, već su sve odradili uz pomoć donatora i Grada Splita. Na prostoru na kojem je uređen vau park prije je bila obična livada na kojoj se nisu igrala ni djeca.

Na Blatinama je inače početkom prošlog mjeseca pokrenuta i akcija sterilizacije mačaka lutalica, a planiraju se i nove akcije poput gradnje skloništa za mačke.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.