Unatoč ružnom vremenu, ljubitelji životinja su i ovaj vikend trčali sa psima

123rf.com/Helping Animals

CANICROSS je relativno nova disciplina koja je pomaknula granice. Naime do sada su u ovim utrkama obično sudjelovali vlasnički psi, no u suradnji s projektom Helping Animals od prošlog vikenda sudjeluju i psi koji su napušteni i traže dom.

Iako je ova nedjelja bila kišovita i tmurna, na utrci je sudjelovalo 60 ljudi i 59 pasa, od kojih je čak njih 17 pod skrbi neke udruge ili volontera te traže svoju novu priliku ili dom.

Canicross je podijeljen u pet kategorija tako da je prilagođen svima koji žele biti aktivni, ali i psima bez obzira na dob ili veličinu. Prošli put najmanji ljudski sudionik je imao sam 5 godina, a ovaj put najmanji pas je imao oko kilogram. Psi koji imaju više energije i kondicije su bili u trkačkim grupama, dok su stariji i mlađi uživali u laganoj šetnji.

Ova zabavna disciplina je idealna za sve one koji žele boraviti u prirodi, a ujedno se i podružiti s drugim ljudima i psima. Osim svega što smo naveli, ljubitelji životinja koji trenutno nemaju ljubimca mogu se javiti volonterima projekta Helping Animals te će im oni pronaći psa s kojim će moći sudjelovati u Canicrossu.

Priključite se sa svojim ljubimcima, ili učinite dobro djelo i prošećite psa koji je napušten. Kako je bilo na jučerašnjoj utrci, pogledajte OVDJE, a više informacija o utrkama možete saznati na Facebook stranici Canicross Croatia.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.