Upoznajte hrvatske autohtone pasmine ove subote u Karlovcu

123rf.com

U KARLOVCU, na prostoru ŠRC-a Korana, 30. ožujka održat će se najveće okupljanje i 11. izložba autohtonih pasmina pasa – našeg nacionalnog blaga. Hrvatske autohtone pasmine su dalmatinski pas, hrvatski ovčar, tornjak, posavski gonič, istarski kratkodlaki gonič, istarski oštrodlaki gonič i mali međimurski pas.

Organizator izložbe je krovna kinološka organizacija u Hrvatskoj - Hrvatski kinološki savez, a u suorganizaciji su se pridružile karlovačke kinološke udruge: Kinološki športski klub Karlovac i Društvo prijatelja hrvatskog ovčara – Karlovac. Veliku podršku manifestaciji daje i Grad Karlovac, koji već sedmu godinu podupire ovu važnu izložbu.

Ova tradicionalna izložba pruža svake godine uvid u uzgojne jedinke naših pasmina, a najuspješniji i najljepši psi sudjelovat će na ovogodišnjoj Europskoj izložbi u lipnju u Austriji.

Na izložbi se očekuje oko 120 pasa, a sudit će hrvatski suci Dražen Matičić iz Karlovca te Srećko Kukić i Nikola Smolić iz Zagreba. Izložbi će prisustvovati predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza Branko Šare i tajnik Hrvatskog kinološkog saveza Bojan Mataković.

PROGRAM IZLOŽBE
11.30 h    svečano otvaranje izložbe

12.00 h    početak ocjenjivanja

14.30 h    izbor najljepših pasa - best in show

15.00 h    zatvaranje izložbe

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.