Upoznajte Quasimoda, psa s rijetkim poremećajem kralježnice

Printscreen: Facebook/QuasiTheGreat

QUASIMODO, pas kojeg je s ulice spasio centar za spašavanje životinja Secondhand Hounds u Minnesoti, rođen je sa sindromom kratke kralježnice. To je sve što su u skloništu znali o njemu kada su ga doveli. Ovaj genetski poremećaj je toliko rijedak da je Quasimodo jedan od ukupno 13 pasa na svijetu koji ga imaju, piše cesarsway.com.

Kada je pokupljen s ulice, vjerovalo se da je star pet godina. Grupa koja ga je spasila odmah se bacila na to da mu nađe dom, opisavši ga kao druželjubivog, divnog i slatkog.

Quasimodovo stanje dovelo je do savijanja njegove kralježnice, što znači da bi kao stariji mogao imati zdravstvenih problema zbog ometenog razvoja unutarnjih organa. 

U Centru za spašavanje životinja vjerovali su da mu mogu naći dom jer su već dva takva psa, Pig i Cuda, udomljeni bez obzira na svoje stanje.

Ipak, s obzirom na njegove posebne potrebe i na to što su ga u centru zavoljeli, sklonište Secondhand Hound postalo je njegov dom. Tako je Quasimodo postao simbol spašenih pasa i pasa s posebnim potrebama.

U nastavku možete pogledati koliko lijep život sada vodi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.