Veterinar otkrio kojih bi pet pasmina pasa najradije imao

Foto: Shutterstock

VETERINAR Ben Simpson-Vernon nedavno je postao viralan na TikToku nakon što je objavio video u kojem je naveo pet pasmina pasa koje nikada ne bi imao, a u najnovijoj snimci je imenovao one koje bi razmotrio. 

"Zbog puno zahtjeva, evo kojih pet pasmina pasa bih osobno uzeo u obzir kao veterinar", napisao je uz opis videa.

@ben.the.vet By popular demand - here are 5 dog breeds I would personally consider as a vet getting a dog #dogsoftiktok #veterinary #learnontiktok #woof #benthevet ♬ MOMENTS IN LIFE - Turreekk

"Ovime ne govorim da morate kupiti ovih pet pasmina pasa i također ne kažem da su ovo najzdravije moguće pasmine jer svaka ima neke probleme kojima je sklona", upozorava na početku. 

5. Hrt

"Možda ne izgledaju baš umiljato, ali su oni stvarno nježni psi i toliko ih ima kojima su potrebni domovi nakon što završe s trkaćom karijerom", ispričao je. Napominje da je ova pasmina poznata po lošim zubima te potiče one zainteresirane za njih da na to obrate pažnju.

Također, vole trčati pa kaže da im treba obitelj koja to može prihvatiti. 

4. Border terijer

Ova pasmina bi bila njegov izbor kada bi birao malog psa. "Prema mom iskustvu oni su prilično privrženi mali psi", kaže i dodaje kako vjeruje da oni imaju nešto jaču privrženost prema svojim ljudima od ostalih terijera. 

Što se tiče zdravlja, napominje da su otporniji, ali da postoje određeni problemi kojima su skloni pa je dobro znati obiteljsku povijest psa. 

3. Mađarska oštrodlaka vižla

U videu je rekao da ih nema puno, ali da su one koje je upoznao "imale ljupki temperament". Upozorava da zahtijevaju dvije duge šetnje na dan.

Što se tiče zdravlja, znaju imati probleme sa zglobovima te su skloni displaziji kukova. 

2. Labrador retriver

"Mislim da su oni nevjerojatni obiteljski pas", kaže na početku. "Oni su nježni, privrženi, odani i zabavni", dodaje. 

Kaže da su skloni određenim zdravstvenim problemima, poput onih sa zglobovima i očima, a napominje da mnogi od njih dobiju i višak kilograma. 

1. Mješanac

Napominje da možda nećete moći predvidjeti veličinu, temperament i druge odlike za mješanca kao što biste to mogli učiniti s čistokrvnim psom. "Ali ono što dobivate je različita genetika i pas koji je manje sklon bolestima koje imaju nasljednu komponentu", za što ističe da je za njega, kao veterinara, jako važno.

Pročitajte više