VIDEO Kornjača se borila za život, a riječki jedriličari su je spasili

Screnshot

OVOG vikenda održala se tradicionalna regata Zadarska koka, na koju je otišla jedriti i ekipa DSK Sailing Team iz Rijeke. Kako prenosi Morski.hr, vraćajući se kući, nisu ni slutili da će imati doživljaj koji će zasigurno dugo pamtiti. A doživotno će im biti zahvalna jedna morska kornjača.

Sve veće zagađenje kojim ljudi ubijaju život u oceanima nažalost nije zaobišao ni Jadran. Jedna plastična vreća bila je smrtonosna zamka za kornjaču koja se zapetljala u njene niti. Da nije naišla ekipa jedriličara i zaustavila se da je osloboditi, pitanje je samo dana kad bi životinja uginula.

"Na povratku s regate Zadarska koka u Rijeku, negdje između Raba i Plavnika, kornjača je bila zapetljana u plastičnu vreću. Oslobodili smo je i to je to", bio je skroman Dejan Stupar koji je s Darkom Keserom činio plemenitu posadu broda DSK. 

Pokušavala je zaroniti, ali ju je vrećica uvijek vraćala na površinu. Nije bila jako velika, ali je djelovala starije, vjeruju da se nedavno zapetljala, a da se nastavila ovako boriti, brzo bi uginula.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.