VIDEO Mračna istina o tome zašto tigrovi izumiru

Screenshot

PUNO tigrova uzgaja se na farmama, od kojih se neke predstavljaju kao utočišta za tigrove, što je daleko od istine. Mladunčad tigrova je svima slatka i na tim farmama ih iznajmljuju turistima da se slikaju s njima, da ih hrane i pomaze.

I sve se to dobro naplaćuje, a turisti nemaju pojma što se krije iza njihovih "sretnih" slika i uspomena. Kada mladunčad postane prevelika da bi služila kao atrakcija, ubijaju ih radi njihovih dijelova tijela.

Obično dožive dvije do tri godine na tim strašnim farmama. Neki ljudi su uvjereni da im dijelovi tijela tigra mogu pomoći izliječiti neku bolest i poboljšati zdravlje.

Njihovi dijelovi tijela koriste se u tradicionalnoj medicini u raznim oblicima iako ne postoji dokaz da je "lijek" učinkovit. Najtraženije je vino tigrove kosti koje se pravi od tigrove kože i kostiju, a jedna boca takvog vina stoji par stotina dolara.

Ovakav pristup daje dodatnu motivaciju krivolovcima da ubijaju i love divlje tigrove. Populacija ovih prekrasnih životinja je pala za 95% u zadnjih 100 godina, a u divljini ih je ostalo nešto manje od 4000. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.