VIDEO Ovo je samo jedan maleni dio napuštenih pasa u Hrvatskoj

Screenshot: YouTube

PSI su naša odgovornost i mi bismo se trebali brinuti za njih cijeli njihov život, no neki ljudi zaborave na to i ostave ih kao da su smeće. Upoznajte malenu skupinu pasa koja se nalazi na plaćenom smještaju pod skrbi udruge Indigo i njihove priče.

Jedina njuška u ovoj priči koja se ne mora brinuti za svoju budućnost je kujica američkog staforda Juno. Ona je pronađena na cesti u očajnom stanju te je vrlo brzo udomljena. No nitko nije znao ni vidio da je Juno skotna, iako je bila kod veterinara na pregledu.

Sretna u svom novom domu, Juno je jednu noć iznenadila svoju vlasnicu i donijela na svijet sedam malih beba. Kako je sve bilo šokantno i ona nije imala iskustva brinuti se za kujicu ii bebe, Juno je prebačena u hotel na plaćeni smještaj sa svojim bebama.

Kada bebe budu dovoljno velike, Juno se vraća u svoj topli dom gdje je njena vlasnica željno iščekuje. Sedam malih patuljaka je oštenjeno 25.3. te primaju rezervacije za udomljenje.

Dva crna, za neke sasvim obična psa, Vigo i Lotty su isto tako ostavljeni. Pronađeni su na cesti, izgladnjeli i uplašeni. Sada se nalaze u hotelu gdje željno očekuju da će ih netko primijetiti tako obične i crne i pružiti im barem privremeni smještaj dok čekaju svoje nove obitelji.

Ovoj napuštenoj ekipi se pridružila i draga kujica Ebony koju je vlasnica zbog preseljenja izvan države ostavila u hotelu. Dovezla ju je bez hrane i zaboravila je napomenuti da je kujica skotna. Ebony je na svijet donijela četiri malene bebe od kojih jedna nije preživjela.

Njene bebe su oštenjenee 2.3. i jako lijepo napreduju, a Ebony je pokazala koliko je brižna i dobra mama. I za kraj ove priče tu su i dvije kujice belgijskog ovčara koje je netko ostavio u šumi. Curke sada imaju četiri mjeseca.

One su odvojene od svoje mame i odbačene, one su premalene da bi osjetile tugu i hladnoću ovoga svijeta. Podijelite ovu priču, zajedno im možemo pomoći da pronađu svoje nove obitelji i budu sretni. Budite odgovorni vlasnici svojih ljubimaca.

Nažalost, svakim danom je sve više poziva o napuštenim životinjama, iako se sve udruge trude educirati ljude o aktivnom i odgovornom vlasništvu i kastraciji te sterilizaciji. Ponavljamo da su oni naša odgovornost jer smo mi izabrali njih!

Pokažimo da možemo biti bolji i odgovorniji ljudi, da budemo onakvi kakvima nas naši psi vide.

Sve dodatne informacije o ovim psima možete dobiti na Facebook stranici Udruge, a volonteri vas mole i za pomoć u pokrivanju troškova smještaja svih ovih pasa.

Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo
IBAN : HR1123600001102382959
SWIFT : ZABAHR2X
Zagrebačka banka

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.