VIDEO Posjetili smo zadarski azil i 280 pasa koji trebaju pomoć

Suzana S.

ZADARSKI azil vodi Udruga za zaštitu životinja Zadar i unatoč maksimalnom trudu, broj životinja se ne smanjuje. Samo taj dan kad smo ih posjetili, dobili su pet malih crnih štenaca koje je netko napustio.

U azilu je trenutno 280 pasa, a tek se četiri volonterke brinu o njima. Samo da obiđete sve pse i date im vodu i hranu, potrebno je puno vremena, a s obzirom na visoke temperature, voda im se mora često mijenjati.

Vodu im dovoze vatrogasci na poziv i drže je u cisternama od 1000 litara. Sedam dana u tjednu ove se volonterke brinu za pse koje je netko odbacio i ostavio.

Ujutro ih prvo nahrane, promijene im vodu, bolesnim psima daju terapije, a po potrebi voze pse kod veterinara. Kad obave jutarnji dio, psi idu u šetnje, a dio puste na istrčavanje.

Uz to, volonterke svaki dan peru posude za vodu i hranu, čiste bokseve i tako se ova priča vrti u krug već godinama. Donacije dobivaju od privatnih osoba, donedavno im je pomagala jedna udruga iz Njemačke, no i njima pristiže sve manje donacija pa je i zadarski azil ostao bez svog najvećeg donatora.

Svaki dan dobivaju dojave o napuštenim psima, no jednostavno nemaju mogućnosti smjestiti više životinja. Kako same kažu, najveći problem je što stalno dolaze nove životinje.

One se brinu za njih 280! Grad je već par puta najavio projekt novog skloništa, no do sada ništa nije realizirano. Psi u ovaj azil dolaze iz raznih gradova i okolnih mjesta, a volonterke nemaju srca odbiti ih. Trenutno su na rubu izdržljivosti i svojih mogućnosti pa im je potrebna vaša pomoć.

Trebaju im hrana, ampule protiv vanjskih i unutarnjih parazita, ogrlice, vodilice, novac za cijepljenje, čipiranje i kastracije. Volonterke pozivaju sve ljude dobre volje da im pomognu na bilo koji način.

Želite li prošetati psa, odvesti ga na kupanje, pomoći oko čišćenja ili popravka, javite se na kontakt broj 091 574 9910 ili na Facebook stranicu zadarski azil.

Album sa slikama možete vidjeti OVDJE

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.