Nakon Indexovog članka suspendiran neodgovorni uzgajivač s Hvara

Foto: 123rf.com 

NAKON što smo ih upozorili u kakvim uvjetima njihov član uzgaja pse Klub sportskih pasa Split suspendirao je vlasnika uzgajivačnice Old Yeller s Hvara što znači da se isti dok suspenzija traje više ne smije baviti nikakvim kinološkim aktivnostima, uključujući i uzgojem pasa.

Koliko će suspenzija trajati i kakva kazna vlasnika očekuje još se ne zna jer je "postupak vezan uz njegovu stegovnu odgovornost još u tijeku", odgovorili su nam iz Hrvatskog kinološkog saveza.

Dio onoga zbog čega je vlasnik suspendiran možete vidjeti u videu, a ono što se ne vidi možete pročitati OVDJE!

Iako su uzgajivači, članovi Hrvatskog kinološkog saveza u nedavnom reagiranju povodom prijedloga o uvođenju poreza na prodaju pasa odgovorne institucije pozvali da procesuiraju "divlje proizvođače štenaca", pritom napomenuvši kako su za razliku od njih članovi HKS odgovorni uzgajivači ovaj video pokazuje nešto sasvim drugo.



Također, naveli su kako se članove HKS-a "kontrolira od strane ovlaštenih osoba u kinološkim klubovima". Ako ih se zaista kontrolira, nije nam jasno kako su slučajevi poput ovoga s Hvara uopće mogući?

Te bi li ovaj član uopće bio suspendiran da Index nije bio uporan traženju odgovora na pitanje misle li odgovorni da je to što njihov član radi u skladu s kinološkim standardima?!

Napomena: Za komentar smo zamolili i samog uzgajivača! Njegov odgovor objavit ćemo naknadno (kad ga dobijemo)!

 

Pitamo vas:

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.