Vrste koker španijela: Saznajte sve o ovom šarmantnom psu!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Koker španijel je pasmina koja je osvojila srca mnogih ljubitelja pasa diljem svijeta. Njihova razigranost, odanost i prepoznatljiva dlaka čine ih idealnim kućnim ljubimcima. No, jeste li znali da postoje različite vrste koker španijela? U nastavku vam donosimo sve što trebate znati o ovim šarmantnim četveronošcima.

Američki koker španijel

Američki koker španijel je najpoznatiji po svojoj svilenkastoj, valovitoj dlaci i zaobljenim očima koje odišu nevinim izrazom. Ova vrsta je nešto manja od svojeg engleskog rođaka i često se koristi kao obiteljski pas zbog svoje blage naravi. Boja dlake može varirati od crne, smeđe do zlatne.

Engleski koker španijel

Engleski koker španijel je nešto veći i robustniji od američkog. Karakterizira ga snažna građa i energičnost. Ova vrsta je izvorno korištena za lov na ptice, pa je poznata po svojoj izdržljivosti i brzini. Boja dlake može biti raznolika, uključujući plavu roan, narančastu roan i mnoge druge kombinacije.

Radni koker španijel

Iako tehnički spada pod kategoriju engleskog koker španijela, radni koker je uzgajan posebno za lovne svrhe. Zbog toga su često aktivniji i zahtijevaju više vježbe od svojih "sofa" rođaka.

 Zašto odabrati koker španijela kao kućnog ljubimca?

Bez obzira na vrstu, koker španijeli su poznati po svojoj odanosti, inteligenciji i želji za igrom. Savršeni su za obitelji s djecom, ali i za starije osobe koje traže društvo. Ako razmišljate o usvajanju psa, svakako razmislite o koker španijelu

Koker španijeli su predivni psi koji će obogatiti vaš život svojom prisutnošću. Bilo da tražite psa za igru, šetnju ili jednostavno društvo, ova pasmina je savršen izbor. Sada kada znate razlike između vrsta, lakše ćete odabrati svog budućeg četveronožnog prijatelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.