Zadarske volonterke traže obećanu pomoć: "Psi su u strahu, više ne možemo same"

Foto: Volonterke

VELIKO nevrijeme ponovno je napravilo materijalnu štetu zadarskom azilu u kojem se nalazi 190 pasa. Broj volonterki na toliki broj pasa doista je mali. Ima ih samo pet. Svakodnevno neumorno rade, a pomoć ne dobivaju. Za Zadarski.hr jedna od njih izjavila je kako su se konačno bile oporavile od užasne bure u veljači koja im je napravila ogromnu materijalnu štetu, a onda se dogodilo ovo.

Dodala je da su psi prestravljeni i da više doista ne mogu same. Razočarane su jer im nitko od njihovih sugrađana nije došao pomoći. Pomogli su im samo Nijemci koji su u Zadar došli na godišnji odmor. Iako je svrha njihovog dolaska uživanje i opuštanje, kažu da nisu mogli gledati i ne činiti ništa. Kada bi bar dio Zadrana razmišljao na isti način, stvari bi bile puno lakše. Sandra Lamešić, jedna od volonterki, podsjetila je odgovorne na obećanje koje su im dali u svibnju ove godine. 

"Apeliram posebno na županijskog pročelnika Danijela Segarića koji je bio ovdje na ručku kod nas za 1. svibnja i koji je obećao riješiti problem ovih stabala, od kojih je većina trula i samo čekamo da padnu na nekoga od nas ili pasa. Mislim da će sljedeći jači vjetar napraviti još veću štetu", rekla je Sandra te dodala da su im obećali izgraditi novi azil na Bokanjcu. Problem s novim azilom je to što odgovorni tvrde da čekanje građevinske dozvole može potrajati do idućeg ljeta. No volonterke kažu kako nemaju toliko vremena jer je u azilu svakim danom sve gore.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.