ZAPREŠIĆ Ova djevojka ima veliko srce i pomaže napuštenim psima

Foto: Luka Šangulin

U UDRUZI S-pas by Gloria Malin dočekat će vas 25 veselih pasa koji obožavaju svima dijeliti puse. O njima se ponajviše brine Gloria, ali joj pomažu i volonteri. Ima 21 godinu, a sa spašavanjem pasa počela se baviti prije pet godina kad je ugledala izgladnjelu kujicu iz romskog naselja.

Znala je da mora nešto poduzeti i nije mogla okrenuti glavu. Kujica je, nažalost, samo kratko živjela s Glorijom, ali je barem dio života osjetila što znači biti voljen i sretan pas, što znači biti dio obitelj. S tom je kujicom sve počelo i od tada

Gloria nikad nije okrenula glavu kad je neki pas trebao pomoć. Prošle godine osnovala je udrugu u kojoj se sa svojim volonterima brine za napuštene, zlostavljane i zanemarene pse. Udruga S-pas u prosjeku mjesečno spasi dva do tri psa, ali ta brojka zna biti i puno veća.

Spašavanje pasa i Glorijina udruga nemaju radno vrijeme jer, nažalost, napuštenih pasa svakim je danom sve više.

Gloria je svoj život u potpunosti posvetila psima jer, kako kaže: "Uz 30 životinja, uz sve veterinarske obaveze, treba ih šetati, treba ih hraniti, treba ih socijalizirati, okupati, počešljati. Tako da je ovo definitivno nešto uz što ne možete raditi ništa drugo."

U udruzi su na skrbi i psi čiji životi nisu počeli lijepo, poput mladog Zeusa koji ima nepunih 11 mjeseci, a već je bio pretučen i odbačen od svog vlasnika.

Zeusa je vlasnik izbacio na ulicu usred noći, s velikom ranom na vratu. Nosio je ogrlicu sa šiljcima koji su bili okrenuti prema vratu i napravili mu ranu koja se zagnojila. Zeus je jedan sretan pas koji vjeruje ljudima i za kojeg će se ova udruga pobrinuti da dobije najbolji mogući dom.

Uz njega, u ovom dvorištu smještena je i engleska buldogica Mina, koja ima problema sa zdravljem. Sa svoje tri godine već ima problema s kukovima. Ona je operirana i dobro se oporavlja, a Gloria se nada da će joj pronaći novu veselu obitelj. 

Kao i većina drugih udruga, i Glorijina se u potpunosti financira od donacija, a ova mlada djevojka velikoga srca zahvalna je jer uz pomoć dobrih ljudi može raditi ono što najviše voli - pomagati onima kojima je to najpotrebnije.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.