Želite znati kako vas vidi vaša mačka? Kao veliku mamu mačku!

Foto: 123 rf

VRIJEME je da vam napokon otkrijemo istinu - vi ste zapravo mačka.
 
Barem vas tako vidi vaša ljubimica, a to pak tvrdi stručnjak za životinje John Bradshaw. 
 
U svojoj knjizi "Cat Sense", John inzistira na tome da, iako mačke mogu ponekad biti jako slatki kućni ljubimci, one su u suštini još uvijek divlje. Bradshaw se može pohvaliti 30-godišnjim iskustvom u proučavanju mačaka te tvrdi da one nikada nisu bile uzgajane da igraju neku posebnu ulogu u obiteljskom životu ljudi te nisu prošle neke radikalne evolucijske promjene.
 
Dapače, tvrdi kako su mačke zapravo bile te koje su usvajale ljude, jer su se navikle na to da im je lakše hvatati glodavce, ako imaju ljude u blizini, jer se oni kreću u blizini ljudi, a privlače ih ostaci hrane.
 
Mnoge su pripitomljene na svoj način, ali jednako tako, one mogu izaći te se i dalje pariti s divljim mačkama. Problem Bradshaw vidi u sterilizaciji pa ženskim macama ostaje jedino da se pare s divljim mačorima. Bradshaw tako procjenjuje da čak 85 posto mačića ima "divlji element" u sebi.
 
A onda dolazimo do najzanimljiveg djela knjige, gdje Bradshaw tvrdi da mačke svoje vlasnike vide isključivo kao velike mame mačke.
 
Dakle, dok vi mislite da se ona trlja uz vašu nogu, jer vas voli, ona provjerava jeste li prijateljski ili neprijateljski raspoloženi prema njoj. Predenje i gnječenje šapicama se također povezuje s dojenjem u ranom djetinjstvu pa mačka prede kada vas vidi, jer misli da ste njezina divovska mama, a gnječi vas, jer je tako kao mala pokušala izvući više mlijeka iz majčine dojke.
 
Sada znate baš sve mačje tajne.
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.