Znakovi kojima vam pas bez sumnje pokazuje koliko vas voli

Screenshot: Youtube

ČESTO se pitamo kako znati voli li nas naš pas. Jedan vlasnik je na Instagramu rekao da može odrediti koliko mu je pas naklonjen prema tome koliko često on skače svom težinom na vlasnika. "Kada pas skoči svom težinom na vas, tako vam govori da vas voli", napisao je vlasnik na Instagram stranici @finleythedogg_. Video je pregledan više od 4 milijuna puta. 

"Da, znao sam ovo", "Moj pas mora da je zaljubljen u mene jer se stalno baca na mene", komentirali su pratitelji. Dva veterinara su za Newsweek izjavila da ima nešto istine u tvrdnji i otkrili su na koje još načine vlasnici kućnih ljubimaca mogu vidjeti da im je pas naklonjen. 

No, nije to jedini znak?

Mahanje repom

"Pas koji vas entuzijastično pozdravlja kada dođete kući, mašući repom, jasno izražava svoju radost zbog vašeg povratka. Ovo ponašanje pokazuje da ste mu nedostajali i da mu je drago da ste se vratili", rekao je Nick Horniman. Veterinarka Jess Hockaday slaže se s Hornimanom i dodaje da cviljenje i lajanje doista može ukazivati na ljubav koju pas gaji prema vlasniku. 

Želja za bliskošću

Horniman je rekao da ako vaš pas pokazuje želju da bude u vašoj blizini, prati vas iz sobe u sobu ili se odmara pored vas, to je čvrst znak da vas voli. "Ovakvo ponašanje pokazuje da se vaš pas osjeća ugodno i sigurno u vašoj prisutnosti i da više voli vaše društvo nego biti sam", rekao je.

Dijeljenje igračaka

Veterinari su rekli da je donošenje igračaka vlasniku još jedan način na koji psi izražavaju svoju ljubav i povjerenje. "To može biti znak da vas smatraju dijelom svog čopora. Dijeljenje igračaka s vama može značiti da cijene vaše odobravanje i da uživaju u zajedničkoj igri", rekao je Horniman.