Breskvica: Moja pjesma je prava srpska. Mi smo nebeski narod

Screenshot: YouTube

SRBI sutra biraju svoju pjesmu za Eurosong, a najviše je pažnje izazvala Breskvica svojim Gnezdom orlovim. Breskvica se u polufinalu pojavila s krilima anđela i vijencem na glavi, odjevena u dugu bijelu haljinu s pojasom tradicionalne srpske nošnje.

No gledatelji nisu bili oduševljeni njezinim izdanjem, a već odavno neki smatraju da je pjesma "genocidna" i da govori o vraćanju Kosova Srbiji. Pjevačica je sada gostovala u emisiji Zed TV-a, gdje je rekla da bi voljela da ona ide na Eurosong jer "pjesma mora biti srpska".

"Kad sam čula svoju pjesmu, u glavi mi je samo bila naša zemlja. Zato sad idem na natjecanje. Pjesma mora biti srpska, imati srpska obilježja – što tekstom, što muzikom, moraš pokazati svoju zemlju. Moja pjesma ima taj neki srpski vibe", istaknula je.

"Konstraktina prva pjesma je bila fora"

Nadalje je spomenula i svoje kolege koji su Srbiju predstavljali prethodnih godina na Eurosongu te dodala kako te pjesme "ni po čemu ne predstavljaju Srbiju". "Samo moja pjesma i pjesma od Teye Dore bi trebale predstavljati našu zemlju, te pjesme predstavljaju Srbiju", kaže.

"Konstraktina pjesma je onda, kad je išla na Euroviziju, bila fora. Srbi su posebni i to se treba pokazati. Imamo poseban zvuk, poseban smo narod, nebeski", dodala je Breskvica, koja je ranije negirala tvrdnje da njezina pjesma govori o vraćanju Kosova Srbiji.

Konstrakta je konkurencija Breskvici

Podsjetimo, i Konstakta je prošla u finale srpskog izbora za pjesmu Eurovizije, a Twitter od sinoć raspravlja o njezinom nastupu. Konstrakta je na pozornici mijesila kruh i sada se svi pitaju što je htjela reći pjesmom i nastupom.

Neki smatraju da Konstrakta u pjesmi zapravo sprda vlast Aleksandra Vučića.

"Izvinjavam se, ali šamarčina koju je sinoć, na nacionalnoj televiziji, Konstrakta zalijepila vlasti je sve što smo htjeli vidjeti. Žena je u prošlom nastupu oprala ruke da bi u ovom umijesila kruh i najavila nešto 'novo, brže, bolje' uz komentar 'niti novo, niti bolje'." 

"Osvrnuvši se na kampanju vladajuće stranke i gomilu lažnih obećanja kako će biti svima bolje 'EVO SAD ĆE', nastavljajući konstantno mijesiti kruh koji zapravo i ne bude gotov, ali dobili smo ga u nekom drugom obliku, da ne kažem u vidu sendviča i cijele afere oko istog", piše jedan tviteraš.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.