13-godišnjakinja se podvrgnula plastičnoj operaciji nakon maltretiranja u školi

Foto: Shutterstock

KADA je majka iz Las Vegasa primijetila da njezina tada 13-godišnja kći trpi maltretiranje zbog veličine nosa, odlučila je da će učiniti sve da joj pomogne. Rezervirala je termin kod plastičnog kirurga školovanog na Harvardu, koji je nakon susreta s djevojčicom pristao na zahvat.

Tinejdžerica nije dopuštala prijateljima da je vide bez šminke

Djevojčičina majka, koja se također podvrgnula rinoplastici kao mlada žena, rekla je za Insider da je bilo "srceparajuće" vidjeti kako njezinu kćer zadirkuju zbog njenog izgleda.

U njoj se prelomilo kada je vidjela koliko je njezina kći nastojala sakriti nos. "Kada sam počela primjećivati ​​da je toliko našminkana, pokušavajući iscrtati nos, slomilo mi se srce", rekla je žena. Djevojčica je rekla da ostaje budna do kasno i budi se vrlo rano kad spava kod prijateljice, a sve kako bi bila sigurna da će se stići našminkati i barem djelomično prekriti veličinu nosa.

Zajedničkom odlukom, djevojčica i majka odlučile su se obratiti plastičnom kirurgu. Nevolje su nastale kad ih je više liječnika odbilo tvrdeći da je premlada za taj zahvat.

"Tražila sam nekoga tko je razumio kako to utječe na mene i da to nije samo iz estetskih razloga, već više da mi pomogne u samopouzdanju i mom životu općenito", rekla je djevojčica.

Kaže da joj je rinoplastika bila "dar"

"Znala sam da sam donijela ispravnu odluku nakon što sam prespavala kod prijateljice i skinula šminku kad i ostale, a nitko nije ni primijetio ništa drugačije jer nisam naglašavala koliko se nesigurno osjećam", rekla je. "Samo uživam s prijateljima. Kakav dar."

Rinoplastika kod tinejdžera je uobičajena, ali može doći do komplikacija. Prema American Society of Plastic Surgeonsu (ASPS), ne postoji određena dobna granica za obavljanje kozmetičkih zahvata. Međutim, mnogi plastični kirurzi procjenjuju hoće li ili neće operirati maloljetne osobe od slučaja do slučaja.

"Vrlo je uobičajeno da tinejdžeri rade rinoplastiku", rekao je za Insider plastični kirurg dr. Norman Rowe. Najčešće se čeka koštana zrelost, koju djevojke uglavnom postižu oko 15, a dječaci oko 17 godina, prema riječima dr. Rowea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.