5 razloga zašto su 10-godišnjaci zakon!

Foto: Instagram/WeHeartIt

NEPOSREDNO prije nego bude uhvaćeno u mrežu puberteta, jedan kratak period imat ćete dijete koje razmišlja dovoljno zrelo, a još uvijek nema svojeglavih mušica koje obilježavaju pubertet. Taj period, kada je dijete staro između 10 i 12 godina, bit će svejedno izazovna faza za svakog roditelja.

Postaju samostalni

Dijete u dobi od 10 do 12 godina postaje samostalno, ali još uvijek ne u toj mjeri da zahtijeva neka svoja posebna prava koja će se podrazumijevati kad bude u pubertetu.

Oni su poprilično zabavni

Djeca su iskrena, a ta iskrenost često može rezultirati vrlo komičnim izjavama na koje niste navikli u svijetu odraslih. Ove godine idealne su jer je dijete još uvijek nevino, ali ujedno i svjesno svijeta oko sebe.

Još uvijek vas slušaju

Dijete još uvijek osjeća da mora imati poštovanje prema vama, čak i ako mu se to u određenom trenu ne sviđa. To će se brzo promijeniti kada nastupi pubertet, pa uživajte u ovom privremenom autoritetu!

 

 

Dijete se još uvijek želi družiti s vama

Kada dijete uđe u pubertet, druženje s roditeljima bit će nešto čega će se najčešće sramiti pred prijateljima. Uživajte u ovom periodu kada dijete uz prijatelje još uvijek rado pronalazi vremena za roditelje i zabavu s njima. Ne tjerajte dijete na razgovor jer već sada postaje tajnovito, pa će previše pitanja potaknuti dijete da se povuče u sebe. Jednostavno se zabavljajte!

Dijete vam može pomoći

Radilo se o volontiranju, pomaganju u kućanskim poslovima ili nečem trećem, dijete je dovoljno veliko da vam može pomoći, a da ne morate brinuti hoće li se ozlijediti prilikom pranja suđa ili pomaganja u pripremi večere.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.