Budimo realni, porod i trudnoća "iz filmova" ne postoji

Foto: Shutterstock
 
AKO STE  očekivanja o porodu stvarali isključivo prema dojmu koji ste dobili iz filmova, mogli bi se ozbiljno razočarati. 
 
Od prvog truda do bebe u naručju nikada nije put koji traje desetak sekundi ili nekoliko minuta. Čak ako ste i svjesni toga, imajte na umu da je upravo najbolniji dio u filmovima preskočen.
 
Put do bolnice nikada neće biti u jurećem automobilu gdje vas vozač izlaže većoj opasnosti svojom vožnjom, nego što je ona da rodite u automobilu.
 
Nećete se pretvoriti u emocionalnu luđakinju. Sasvim je normalno da hormoni luduju, osobito u danima pred porod, no u filmovima se tada žene prikazuju kao dezorijentirane i bez mogućnosti kontroliranja vlastitih radnji i riječi, što je daleko od istine.
 
Pucanje vodenjaka i mlaz vode dok stojite u javnosti vrlo vjerojatno vam se neće dogoditi. Tek kod manje od 15% trudnica doista dođe do naglog otjecanja plodne vode, ali i dalje ne onako naglog kao u filmovima.
 
Nećete biti puni energije i vedri. Možda prvih nekoliko minuta i hoćete, no izdržati cijeli porod i trpjeti bol uz smiješak nije ni blizu istine.
 

Netom nakon što je beba rođena dobivate ju u naručje i odlazite u sobu. Posteljica, sjećate se posteljice? I nju morate istisnuti, a osim toga beba mora proći određene testove, kontrole, mjerenje i kupanje prije nego vam stigne u naručje. 

Prvi pogled na bebu neće vam priuštiti filmski prizor. Beba će vjerojatno biti dezorijentirana i smežurana, a ne lijepe mekane glatke kože kao u filmu. Za to biste ipak trebali pričekati nekoliko dana nakon što se beba rodi.
 
Žene u filmovima često optužuju partnera kako je on kriv za sve, dok u stvarnom životu nijedna majka vjerojatno to nije izgovorila.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.