Cheesecake u svom novom karamelastom ruhu

Foto: Shutterstock

OVA UKUSNA „varijacija na temu“ klasika među kolačima kao što je to cheesecake poprimila je sasvim novo ruho u verziji s karamelom. Osim raskošnom zlatnom bojom i okusom će osvojiti i najzahtjevnija nepca.

Sastojci:

Za podlogu:

50 g omekšanog maslaca

150 g integralnih keksa (možete ih zamijeniti i Speculas keksićima za pravi zimski miris)

Za punjenje:

4 listića želatine

400 ml vrhnja

1 prstohvat soli

150 g šećera

1 žlica ekstrakta vanilije

400 g ricotta sira

50 g nasjeckanih badema za dekoraciju

Priprema:

Omekšali maslac pomiješajte s mljevenim keksima i utisnite na dno kalupa. Stavite u hladnjak.

Želatinu namočite u hladnoj vodi da nabubri.

Potom ocijedite i dodajte 3 žlice vrele vode i miješajte dok se listići želatine ne otope.

Na tavi otopite šećer i pustite da se malo karamelizira.

Dodajte nekoliko žlica mlijeka na karamelu i kuhajte dok se u potpunosti ne otopi.

U posudi miksajte vrhnje uz postepeno dodavanje karamele u koju ste dodali otopljenu želatinu.

Na kraju dodajte ricotta sir.

Smjesu rasporedite preko podloge od keksa.

Pokrijte prozirnom folijom i ostavite preko noći u hladnjaku.

Ukrasite sjeckanim bademima i poslužite u šalicu mlijeka ili kave.

U slast!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.