Dječja bolnica u Klaićevoj dobila ambulantu profesora Baltazara

Foto: FAH
 
DJECA koja će ubuduće biti pacijenti kirurške ambulante u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, bit će gosti ambulante profesora Baltazara, jer će ih s veselo oslikanih zidova pozdravljati omiljeni lik iz crtanih filmova profesor Baltazar i drugi likovi iz tog serijala.
 
Ambulanta je uređena uz pomoć Udruge profesor Baltazar, koja promiče pozitivne vrijednosti tog crtanog lika, sa željom da se djeci olakša boravak u bolnici i donese im radost u teškim trenucima bolesti.
 
"Naš dragi profesor rado i od srca sudjeluje u ovakvim lijepim humanitarnim projektima. Nadamo se da će Baltazarova ambulanta donijeti veselje djeci i njihovim roditeljima, a tko zna, možda jednog dana neki klinac potaknut motivima iz ambulante postane vrhunski liječnik, biolog ili kemičar i otkrije lijek za neku opaku bolest", rekla je članica udruge Martina Kefeček.
 
 
Likove je nacrtao Boris Bare iz projekta "Pimp My Pump", koji je već sudjelovao u sličnim akcijama, pa kaže kako je posebno počašćen što je postao "službeni baltazargradski slikar".
 
U osmišljavanju drugačijeg, novog identiteta stare kirurške ambulante željeli smo stvoriti potpuno novi, originalni, zagrebački i dječji ambulantni prostor, a dodatna je motivacija za aplikaciju omiljenog dječjeg lika njegovo društveno odgovorno postupanje, kojim se može pohvaliti i naša bolnica u svakodnevnom radu s djecom, mladima i njihovim roditeljima, kazao je Zoran Barčot, dječji kirurg iz Klaićeve.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.