Hit slikovnica Vrlo gladna gusjenica napokon i kod nas: Nagrađujemo s pet primjeraka!

Foto: Mozaik knjiga

"U SJAJU mjesečine na listu je ležalo jajašce." Tako počinje moderan klasik Erica Carlea Vrlo gladna gusjenica kojima Index Mame nagrađuju vjerne čitatelje i njihove mališane.

Više od 12 milijuna primjeraka ove knjige prodano je u svom izvornom izdanju, a odlična priča o znanosti i proždrljivosti prevedena je na 55 jezika. Ovo izdanje je praktično, lijepo sa sitnim rupicama u koje svako dijete može gurnuti prstić i proći kroz sliku. Knjiga je potpuna u svakom detalju, nakon što je gladna gusjenica prošla put kroz jednu jabuku (i na stranicama same knjige) u ponedjeljak, dvije kruške u utorak, tri šljive u srijedu, te tako kroz naranče, torte, kobasice, sir, lizalicu... Sve dok je od velike količine i masnoća nije bolio trbuščić. I nema sumnje da ne znate što će se dogoditi sljedeće! Djeca vole metamorfozne priče, a tu kroz praktičan način mališan uči brojati i dane u tjednu.

Ova je slikovnica je posebna što možete shvatiti čim otvorite prvu stranicu koja je mnogo teža od prosječnog papira, i od tog trenutka na vas djeluje virtuoznost autora. Priča je jasna, edukativna (djeca uče brojeve, hranu i životni ciklus leptira) i duboko dirljiva. Glavni lik mora svladati prepreke na svom putu da postane leptir te kroz priču mališani mogu mnogo naučiti.

Kako se prijaviti?

1. Registriraj se na Index Lajk.


2. Uploadaj na Index Lajk u rubriku "Mame i Bebe" fotku svoje bebe koja čita slikovnicu, upiši joj smisleni naslov ("Bebač uživa u svojoj slikovnici", "Baš mi je uzbudljiva ova priča!", "Braco pomaže sestrici u čitanju"...), opis i odgovarajuće tagove/oznake među koje ćeš dodati i tag "slikovnica" (u natječaju sudjeluju samo fotografije s tim tagom).

Pravila:

- Na natječaj se mogu prijaviti samo punoljetne osobe iz Hrvatske.

- Za prijavu na natječaj potrebno je sljedeće: na zabavni portal www.lajk.hr uploadaj fotografiju mališana koji čita slikovnicu, upiši joj smisleni naslov ("Bebač uživa u svojoj slikovnici", "Baš mi je uzbudljiva ova priča!", "Braco pomaže sestrici u čitanju"...), opis i odgovarajuće tagove/oznake među koje ćeš dodati i tag "slikovnica" (u natječaju sudjeluju samo fotografije s tim tagom).

- Za prijavu na natječaj potrebno je sljedeće: na zabavni portal
www.lajk.hr uploadaj fotografiju mališana koji čita slikovnicu, upiši joj (smisleni) naslov, opis i odgovarajuće tagove/oznake među koje ćeš dodati i tag "slikovnica" (u natječaju sudjeluju samo fotografije s tim tagom).

- Upozorenje: Svaka naknadna izmjena naslova fotografije poništava prikupljene lajkove. U slučaju da nije upisan smislen naslov fotografije (nasumično izabrana riječ ili nizovi znakova ne smatraju se naslovom), administrator rubrike Lajk zadržava pravo izmjene naslova ili brisanja fotografije zbog kršenja pravila natječaja.


- Administrator zadržava pravo uklanjanja svih prijavljenih fotografija koje su vulgarne, opscene, degutantne ili uvredljive.

- Administrator zadržava pravo uklanjanja svih prijavljenih fotografija za koje se utvrdi da krše autorska prava.

- Administrator zadržava pravo uklanjanja svih prijavljenih fotografija koje narušavaju ugled natječaja.

- Prijava na natječaj podrazumijeva da ste pročitali pravila natječaja i prihvaćate sve uvjete natječaja.

- Prijave na natječaj se zaprimaju od 5. veljače 2014. u 12 sati do 10. veljače 2014. u 12 sati, do kad prijavljene fotografije mogu skupljati lajkove.

- Pet fotografija s najvećim brojem lajkova osvojit će ovu popularnu knjigu.

- Ime pobjednika bit će objavljeno 10. veljače 2014. u 15 sati.

- Svi sudionici natječaja odriču se prava žalbe vezano uz broj lajkova svojih fotografija ili fotografija drugih sudionika.

- Svi sudionici natječaja prihvaćaju pravila koja je odredio organizator.

- Index zadržava pravo naknadne izmjene pravila.

- Za sve upite oko natječaja možete nas kontaktirati na mail adresu lajk@index.hr

"Čitaj mi"

Ovom se slikovnicom izdavačka kuća Mozaik knjiga priključila prvoj nacionalnoj kampanji za poticanje ranog glasnog čitanja djeci "Čitaj mi!" koja je pokrenuta na Međunarodni dan dječje knjige 2013. godine. Kampanja "Čitaj mi!" ima za cilj poticanje roditelja i drugih odraslih da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dio svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odraslog koji čita.


Kratak sadržaj slikovnice:


Jedne sunčane nedjelje malena se gusjenica izlegla. Bila je vrlo gladna i počela je jesti i jesti, ali je ipak bila još uvijek gladna! Na kraju je otišla spavati u kukuljicu i probudila se nakon nekog vremena kao veliki, lijepi leptir...

Bilješka o piscu



Eric Carle je dizajner, ilustrator i pisac dječjih knjiga. Ovo mu je najpoznatija slikovnica koja je prevedena na 55 jezika i od 1969., kada je objavljena, prodana u više od 12 milijuna primjeraka. Godine 2010. Dobio je nagradu Hans Christian Andersen. Dosad je ilustrirao 70 slikovnica od kojih su mnoge bestseleri.