Hoće li mi svekrva "preoteti" dijete?

 Foto: Shutterstock

SVI SE možemo složiti da vam hormoni u trudnoći divljaju, a pred kraj trudnoće to stanje dolazi do svog vrhunca. To, pomiješano s nedostatkom sna - da, imate svakakve lude misli u glavi.

I to je sasvim u redu i normalno, ali budite toga svjesne. Ne govorimo da vaša svekrva nije naporna, ali nema razloga da vas to previše opterećuje. Ukoliko vas ipak pomalo brine da će vas oboje previše gnjaviti, pročitajte kako se s tim nositi. 

Ako se užasavate kad vam dodiruje trbuh i bebu naziva svojom, javlja vam se strah da će željeti kontrolirati i vaše dijete, baš kao što želi kontrolirati sve. Nešto slično vjerojatno osjete sve nove buduće majke. VI želite znati što je najbolje za VAŠE dijete i bilo kakva "pomoć" ili savjet ne da je samo iritantna, nego se na kraju osjećate kao da vas netko kritizira. 
 
Važno je u startu postaviti osnovna pravila, tako da vam borba oko moći ne upropaštava taj predivan period u vašem životu. Na primjer, dogovorite se da prije posjete mora nazvati ili da, ako vam je beba zaspala, je ne budi kako bi se s njom družila. To su stvari koje na pristojan, ali i jasan način određuju tko je glavni. Također, bitno je da razgovarate sa suprugom kako biste bile sigurne da vam čuva leđa i podržava vas u odluci. 
 
Sigurno će raditi neke naporne stvari - čak i najdraže svekrve to čine. A tko zna, dijete možda i smekša vašu svekrvu. Nemojte zaboraviti da ćete biti i jako umorne, a pomoć i savjet će ponekad jako dobro doći.
 
Zaključak je da su svi generalno jako uzbuđeni oko dolaska prinove pa, umjesto da se opterećujete i živcirate oko stvari koje se još nisu ni dogodile, uživajte u ovom vremenu i koncentrirajte se na najvažniju stvar - ljudsko biće uskoro će izviriti iz vašeg tijela. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.