Hrana za alergičare: Čokoladni cupcake

Foto: Shutterstock

RODITELJIMA čija su djeca alergična na hranu veliki problem predstavlja pripremanje obroka, posebno slastica. Donosimo vam brz i jednostavan recept za ove ukusne kolačiće koji ne sadrže jaja, mlijeko i orašaste plodove. 

 
Sastojci za 24 komada:
 
125g biljnog margarina
220g šećera
45ml sojinog mlijeka
45g kokosa
50g kakaa
300g brašna
180ml soka od naranče
 
Glazura:
 
60g kakaa
60ml vode
125g šećera u prahu
 
 
Priprema:
 
Kremasto umutite margarin i šećer pa dodajte mlijeko. Dodajte kokos, polovicu brašna i polovicu soka od naranče i dobro umutite. Dodajte kakao, ostatak brašna i soka od naranče i miješajte dok se sastojci ne povežu. Košarice punite smjesom do pola i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta. Za čokoladnu glazuru otopite šećer u vodi i dodajte kakao. Dobro promiješajte. Kad su kolačići ohlađeni, premažite ih čokoladnom glazurom. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.