Kako ubrzati vrijeme: Iščekivanje pozitivnog testa na trudnoću

Foto: Shutterstock

TEST na trudnoću preporučuje se tek dva tjedna nakon protekle ovulacije. Taj period kada iščekujete pozitivan test može se činiti kao prava vječnost. Pokušajte ne analizirati svaki grč i najmanji moguću promjenu na tijelu, već se opustite.

Najgore što možete učiniti je „guglati“ svaku promjenu koju osjetite. Previše istraživanja može dovesti do toga da se uvjerite da ste trudni i da imate sve simptome čak i kada to nije ni blizu istine.

Pokušajte brinuti o svome tijelu kao da ste trudni. Hranite se zdravo, pijte dovoljno tekućine, provodite što više vremena u laganim šetnjama u prirodi. Izbjegavajte alkohol, droge i cigarete. Prenatalna njega počinje već od same implantacije, tako da nikada nije prerano za brinuti o svome zdravlju.

Liječnici imaju različita mišljenja o vježbanju tijekom dvotjednog čekanja rezultata. Najbolje se savjetovati sa liječnikom koji će najbolje znati preporučiti vrstu i količinu tjelesne aktivnosti za vas. Ulovite partnera pod ruku i uživajte u svježem zraku.

Na kraju, pokušajte svoje misli zaposliti da što manje mislite o tome kako vrijeme sporo prolazi u iščekivanju. Planirajte svaki slobodan trenutak unaprijed. Izleti sa partnerom ili popodnevna druženja sa prijateljicama pomoći će da nekoliko sati proleti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.