Ljubomorni brat

Foto: Shutterstock

POTPUNO je normalno da starije dijete bude ljubomorno na mlađe. Vrlo je važno da ne ismijavate takvo ponašanje, jer dijete pati i time mu samo povećavate bol.

”Starijem” djetetu (ono je, u stvari, još uvijek beba!) trebate pokloniti više pažnje, čak i kada vam to oduzima puno vremena. Ne osuđujte ga zbog ljubomore i ne dopustite da se osjeća krivim.

Pokušajte ga uključiti u njegu bebe, recimo, neka vam dodaje stvari dok ju vi presvlačite. Zbijajte šale na bebin, a ne na njegov račun.

Na primjer, recite mu: ”Baš je dosadna ova beba! Hajde da ju presvučemo, nahranimo i uspavamo, pa ćemo se onda ti i ja moći igrati! Znaš, ona je mala, nema pojma ni o čemu, ali moramo se brinuti o njoj! Uz tvoju pomoć, imat ćemo vremena za zabavu!”

Na taj način, vaš će sinčić shvatiti da vam je vrlo važan i da ga niste zaboravili, ali da se o maloj bebi mora brinuti, jer ona to ne može sama. Razgovarajte sa starijim djetetom, igrajte se s njim, izvedite ga u šetnju i nikada, ali baš nikada, ne dozvolite da se osjeća napuštenim.

Life Content

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.