Foto: Shutterstock
OVI keksići bez glutena priuštit će i osobama s povećanom osjetljivošću na gluten pravi čokoladni užitak. Priprema brza i jednostavna, baš onakva kakvu mame trebaju.
Sastojci:
1 žlica lanenih sjemenki
3 žlice vode
3 žlice kokosovog ulja
3 žlice biljnog maslaca namijenjenog veganima
5 žlica šećera od šećerne trske
5 žlica smeđeg šećera
prstohvat soli
2 prstohvata sode bikarbone
1 šalica i 3 žlice brašna bez glutena
3/4 šalice tamne čokolade
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Lanene sjemenke usitnite i namočite u 3 žlice vode.
U velikoj posudi miksajte kokosovo ulje, maslac i šećer.
Dodajte vodu i lan, sol i sodu te postepeno prstima umijesite brašno.
Dodajte komadiće čokolade i formirajte 12-15 kuglica i rasporedite na velikom plehu za pečenje.
Kuglice utisnite prstom kako bi ih malo spljoštili.
Pecite 12-14 minuta, ovisno o veličini keksića.
Ako uspijete izdržati, pričekajte da se malo ohlade i uživajte!