"Pistacio princip" i drugi trikovi za gubitak kilograma

 Foto: Shutterstock

 
SVE žene, bez obzira na stadij majčinstva u kojem se nalaze, kao i na dob i godine, žele izgubiti koji kilogram i imati lijepo tijelo. Nove studije su pokazale da se uz mala odricanje i trikove mogu izgubiti kilogrami, ali i da su ljudi koji su jeli manje bili jednako sretni i siti kao i oni koji su pojeli više. Donosimo vam neke od tih jednostavnih trikova . 
 
1. Ostavite vizualni podsjetnik na to koliko ste pojeli
 
Jedna od novih metoda u gubitku kilograma zove se "pistacio princip", odnosno ostavljanje podsjetnika na to koliko ste pojeli. Umjesto da bacate ljuske pistacia ili druge slične hrane, ostavite ih na tanjuru kako bi bili svjesni koliko jedete i spriječili se od prejedanja. Pistacio je idealan za ljude koji žele izgubiti koji kilogram, jer od sveg orašastog voća on ima najmanje masti a najviše proteina i vlakana. Čak 30 pistacia ima svega 100 kalorija, zato slobodno uživajte u njima. 
 
2. Grickalice plaćajte gotovinom
 
Kada kupujemo na karticu nemamo punu svijest o potrošnji pa nas to ponese da kupimo i neke stvari koje ne trebamo. To se prije svega odnosi na grickalice. Ako plaćate gotovinom sigurno nećete doći u napast da kupite pet čokoladica. Zapravo je idealno da uopće ne nosite gotovinu sa sobom kada odlazite u šetnju. Tako ćete vi mršavjeti, a vaš tekući račun će se debljati. 
 
3. Jedite s plavih tanjura
 
Dokazano je da plava boja smanjuje apetit, zato nabavite plave tanjure. Jest ćete manje, mršavjeti više. 
 
4. Ostavite zadnja četiri zalogaja kod jednog obroka u danu
 
Ako svaki put, kod samo jednog obroka u danu, ne pojedete zadnja četiri zalogaja uštedjet ćete oko 100 kalorija po obroku. To znači da ćete u tjedan dana izgubiti skoro pola kilograma i to bez imalo truda.
 
5. Dvostruko više povrća
 
Svom obroku uvijek dodajte dodatnu šalicu povrća. Povrće će popuniti mjesto na tanjuru i smanjiti količinu ugljikohidrata i proteina koje ćete konzumirati. Tanjur će vam biti pun, vi ćete biti siti, samo će se količina kalorija po obroku smanjiti. 
 
6. Gumom za žvakanje protiv kilograma
 
Ako vas uhvati iznenadna želja za hranom, a već ste dovoljno jeli, zavarajte se gumom za žvakanje. Ako svaki put umjesto malih noćnih zalogaja uzmete gumu za žvakanje, u tri mjeseca možete izgubiti i do 5 kilograma. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.