Razvoj komunikacije kod djece od 7 do 8 godina

Foto: Shutterstock
 
DJECA u dobi od 7 do 8 godina izložena su pravim izazovima savladavanja formalnog i neformalnog govora i jezičnih vještina. Kako pomoći djetetu?
 
Slušanje
 
Djeca u ovoj dobi koriste sposobnosti u razvoju slušanja kao članovi publike. Djeca bi trebala imati mogućnost slušati roditelje i profesore o raznim temama prilagođenim djeci te dobe i pritom gledati u oči onog tko govori i tako naučiti slušati.
 
Razumijevanje
 
Djeca ove dobi imaju povećane memorijske sposobnosti koje im omogućuju da slušaju duži vremenski period i pritom uspijevaju razumjeti. Oni mogu slijediti dobivene upute, s  vremenom i niz uputa za dovršetak određenog zadatka. U ovoj dobi djetetove receptivne sposobnosti bitno mogu utjecati na jezične vještine.
 
Govor
 
Što dijete govori ovisi o njegovom istraživanju problema i osjećaja. Oni su u stanju najviše razgovarati o problemima koji ih muče, odnosno kako doći do rješenja određenih problema. U ovo dobi rečenice postaju sve kompleksnije. Kako bi se govor pravilno razvijao, vrlo je važno s djetetom razgovarati književnim jezikom, bez tepanja i samo vama razumljivih riječi.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.