Savjeti i ideje: Kako napraviti najljepšeg snjegovića u kvartu!

Foto: Shutterstock

PRIJE NEGO dođete do faze stavljanja mrkvice i gumbića na snjegovića potrebno je napraviti čvrsto tijelo kako bi snjegović bio postojan i lijep. Donosimo vam nekoliko savjeta kako bi vaš snjegović bio najljepši u kvartu!
 
Iako je gradnja snjegovića navodno dječja igra, mnogi odrasli se vole pridružiti tom pothvatu. Mnogo preduvjeta mora biti ispunjeno kako bi snjegović bio pravi ljepotan. 
 
I u svijetu snjegovića uvijek postoji onaj šašavac koji je uvijek drugačiji od drugih, zašto to ne bi bio vaš? 
 
Kako napraviti savršenog snjegovića?
 
Korak 1:
 
Odaberite dobar snijeg. Snijeg od kojeg ćete izraditi snjegovića trebao bi biti pomalo vlažan jer će se suh snijeg rasipavati pa će biti gotovo nemoguće raditi tijelo od njega. Ako od snijega ne možete napraviti čvrstu grudu, snijeg nije dovoljno vlažan za izradu snjegovića. Bez brige, dovoljno je samo malo pošpricati snijeg vodom i gradnja može početi.
 
Korak 2:
 
Napravite veliku grudu snijega.
 
Korak 3:
 
Kotrljanje vaše druge može početi. Snijeg će se loviti na nju, a gruda se pretvarati u pravu snježnu kuglu. Ovo je prvi dio snjegovića koji bi trebao biti najveći i najčvršći.
 
Korak 4:
 
Ponovite prethodni postupak jedan, dva ili tri puta, ovisno o tome koji oblik snjegovića želite. Svaka sljedeća kugla treba biti sve manja, a zadnja će biti snješkova glava!
 
Dva snjegovića su uvijek bolja od jednog, zar ne? Pogotovo ako su zaljubljeni!
 
Korak 5:
 
Gotove snježne kugle posložite jednu na drugu. Ako se bojite da će se raspasti pomognite si lopatom za snijeg kako bi lakše prenijeli kugle.
 
Korak 6:
 
Unesite život u vašeg snjegovića. Dodajte mu nos, oči i usta. Možete se koristiti gumbima, ugljenom, grahom, ovisno o tome što vam je na raspolaganju.Za ruke će odlično poslužiti štapići.
 
Potom utoplite snjegovića starim šeširom, loncem i ogrnite starim šalom.
 
Ako vam se kotrljanje i slaganje kugli čini kao previše zahtjevan posao, uvijek možete ići lakšim putem. Napravite veliko brdo od snjegovića i potom samo napravite glavu.
 
Ovi ljepotani su dokaz da snjegovići ne moraju biti veliki da bi bili zamijećeni!
 
Kakve snjegoviće vi najviše volite?
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.