Ukusni kremasti deserti bez laktoze

Foto: Shutterstock
 
RODITELJI sve više pokušavaju regulirati unos glukoze kod male djece. Prije se vrlo malo pažnje posvećivalo tome, pa se bebama kravlje mlijeko uvodilo u prehranu vrlo rano, dok danas većina roditelja pokušava to izbjeći barem do navršene jedne godine. 
Danas vam donosimo ukusne recepte za kremaste deserte bez laktoze. Dokažimo da je moguće !
 
Puding
Umjesto kupljenih pudinga prepunih aditiva i šećera, a ujedno i laktoze, pripremite domaći puding s mlijekom od badema ili kokosovim mlijekom. Takva mlijeka su ujedno i nešto slađa od kravljeg, pa je ponekad nije potrebno ni dodatno šećeriti desert. 
 
Smoothie
Kremasti smoothie sada možete napraviti i bez dodavanja mlijeka ili jogurta. Mlijeko bez laktoze smrznite u kalupima za led i nakon što usitnite voće za smoothie ubacite nekoliko kockica smrznutog mlijeka. Osim što će rashladiti vaš napitak, dat će mu i lijep kremasti okus.
 
Deserti bazirani na jogurtu
Ove deserte posebno volimo u vrijeme ljetnih vrućina jer u kombinaciji s voće donose zasluženo rashlađenje. Danas je moguće pronaći u trgovinama čak i jogurte bez laktoze koji će uspješno zamijeniti jogurt od kravljeg mlijeka.
 
Sladoled
Za kremasti sladoled oduvijek ste mislili da je potrebno mlijeko? Da, ali jednako ukusan sladoled dobit ćete i s domaćim mlijekom od badema ili kokosovim mlijekom. Zapravo u ovoj kombinaciji bi sladoled mogao biti još ukusnije. Ili isprobajte sve popularniji sladoled od samo jednog sastojka - usitnjenih banana. Pire od banane rasporedite u kalupe za sladoled, smrznite i uživajte!
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.