Zaposlene mame: Promjenom ovih navika uštedite si vrijeme i živce

Foto: Shutterstock
 
ZAPOSLENE mame moraju biti vrlo dobro organizirane kako bi uspjele uskladiti obitelj i posao i pritom biti jednako dobre na poslu, kao u posvećene obitelji i djeci. Ako ste u neprestanom nedostatku vremena u pokušajima usklađivanja karijere i obitelji, ove jednostavne promjene mogle bi vam pomoći!
 
Ne čitajte mail odmah nakon buđenja!
 
Vaše radno vrijeme još uvijek nije započelo, stoga dan započnite kavom i doručkom s obitelji. Vremena za gledanje u ekran će biti pregršt tijekom dana, a većinu poslova koji vas čekaju ionako ne možete riješiti u 7 ujutro preko maila. Neka početak dana bude obiteljski!
 
Odgađanje alarma
 
Osim što vam dodatnih 5 ili 10 minuta sigurno neće pomoći da se naspavate, ponavljajući alarm će vjerojatno uznemiriti ili probuditi cijelu obitelj. Upravo ste i prije nego ste otvorili oči izgubili dragocjenih 10 minuta za sebe, šminkanje, ispijanje kavice ili pripremu doručka. 
 
Ako odgodite alarm, budite spremni na kaos koji vas možda očekuje ako se svi članovi obitelji ustanu u isto vrijeme i započnu sa svojim prohtjevima. Ako je gašenje budilice ponekad nesvjesno, najbolje je ostaviti sat/ mobitel u susjednoj prostoriji. Kada počne zvoniti, a vi morate ustati da bi ga ugasili, već nakon nekoliko koraka će vam biti jasno da povratak u krevet nema smisla.
 
Ako alarm namjestite još 10 minuta ranije imat ćete dovoljno vremena za napraviti čučnjeve, trbušnjake ili dobro se istegnuti za dobar početak dana.
 
Preskakanje doručka
 
Do ovoga najčešće dolazi upravo zbog odgode alarma. No, ako imate teoriju da niste jutarnji tip, pa jednostavno ne možete jesti rano ujutro, pokušajte to promijeniti. Ako mislite da ujutro nemate vremena za pripremu, varate se. Žitarice je dovoljno ubaciti u mlijeko i doručak je gotov duplo manje vremena nego što će vam trebati da skuhate kavu. 
 
Ako želite doručkovati nešto složenije, pripremite te navečer kada klinci odu u krevet. Neće vam oduzeti više od 5-10 minuta vremena. U najgorem scenariju, uvijek imajte neku voćku nadohvat ruke koju možete ugrabiti prije nego krenete na posao i na putu do posla pojesti. Nakon doručka ćete duže biti siti, nećete morati u kantini na poslu jesti nezdravu hranu, a ujedno ćete uštedjeti i nešto novca.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.