Foto: 123rf/Pinterest
No rješenja ima i jako je jednostavno!
Jaja prije bojenja obično kuhate u čistoj vodi, zar ne? Ovoga puta napravite omjer 1:1 vode i alkoholnog octa i u toj mješavini kuhajte jaja sve dok jajca ne izblijede. Tako lako, zar ne?
Bijela jaja lakše će poprimiti intenzivnu boju, posebno onih svjetlijih nijansi poput žute ili roze, svjetlo plave ili žuto-zelene.
Dakle, sve što vam je činiti jest smiješati vodu i alkoholni ocat, a sve ostalo obavite kao i obično.
Ako ćete ih bojiti jestivim bojama, slijedite upute za bojenje, a ako pak želite prirodno pobojana jaja, evo nekoliko različitih primjera:
U posudu u kojoj kuhate jaja i izbjeljujete ih kombinacijom octa i vode, dodajte namirnice s kojima želite dobiti:
Plava jaja - dodajte crveni kupus
Roza jaja - dodajte naribanu ciklu
Zelena jaja - dodajte listova špinata
Žuto-zelena jaja - dodajte peršinovo lišće
Žuta jaja - dodajte dosta kurkume ili šafrana
Ljubičasta - dodajte borovnice
Narančasto-smeđa - dodajte ljuske od luka