Ako tražite baš posebno ime za bebu, ova japanska odlično zvuče i kod nas

Foto: Pixabay

U MORU lijepih i značajnih japanskih imena pronašli smo nekoliko favorita. Riječ je o imenima koja odlično zvuče i kod nas, a imaju i lijepo značenje. Veliki je plus što japanska imena imaju puno samoglasnika, zbog čega zvuče melodično.

Hana

Hana je ime koje se u Japanu prevodi kao cvijet, pupoljak i cvjetati. Poznata japanska umjetnica Hana Usui popularna je nositeljica ovog imena.

Izumi

Izumi znači fontana, proljeće ili mirno, ovisno o izboru kanji znakova. Princeza Izumi bila je kći cara Tenjija, koji je vladao oko 700. godine.

Kei

Kei znači inteligentan, dragi kamen, blagoslov ili ushićenje. Kei Yasudo je japanska pjevačica, a ime se inače daje i dječacima.

Mio

Mio je japansko ime za djevojčice, koje znači prekrasna nit, prekrasan cvijet ili vodeni put. Osim što je to ime lika u videoigri Grandia, to je nadimak japanskog prvaka u hrvanju Mio Shiraija. Posljednjih godina je vrlo popularno u Japanu, pa je tako 2017. bilo među deset najpopularnijih.

Rei

Rei znači zahvalnost, ljupko, graciozno i lijepo. Ovo izražajno ime dugo se smatralo rodno neutralnim, što dokazuje jednak omjer japanskih glumaca i glumaca koji su ga nosili tijekom godinama. I u SAD-u je jednako popularno među dječacima i među djevojčicama.

Ren

Ren može značiti lotos, san ili ljubav. U konfucijanizmu, ren je riječ za čovječnost.

Rin

Rin znači kul, dostojanstven ili etički. Ovo ime je trenutno prilično moderno u Japanu, a najčešće se, ali ne isključivo, daje djevojčicama. Rin je često ime likova u manga serijama, a Rin Sumida je uspješan japanski nogometaš. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.