Babice po ovom znaku odmah znaju da je beba rođena prije termina

Foto: WeHeartIt/Instagram

NEDAVNO smo otkrili da babice na prvi pogled već znaju da je novorođenče rođeno nakon termina, a sada vam otkrivamo trik kako znaju da je beba na svijet došla prerano.

Ovo je fotografija bebe rođene u 37. tjednom trudnoće i babica koja je pomagala pri porodu odmah je znala da je riječ o bebi rođenoj prije termina. Naime, babice često ne dođu do podataka o rodilji. Njihova je uloga pomoć pri porodu pa najčešće uopće ne znaju o kojem se tjednu radi. No iskusno oko babica ne treba ni papir ni podatke da bi znala koliko je beba otprilike "stara".

Iskusnim okom poput forenzičara ova je babica odmah primijetila da je beba s fotografije na svijet došla ranije i to po samo jednom znaku - nedostatku linija i otisaka na tabanima i dlanovima.

Bebe koje su rođene ranije rađaju se s glatkim tabanima, a otisci prstiju počnu se pojavljivati tek u "terminu". Dakle, ova ih je bebica dobila tek u narednim tjednima.

Ovaj trik otkrila je iskusna babica koja nam je ranije otkrila još jednu tajnu - kako znati da je riječ o bebi rođenoj nakon termina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.