Baka moli kćer da ne rodi treće dijete, ekipa s Reddita je potpuno podržava

Foto: Shutterstock

ČESTO ćete čuti za bake i djedove koji očajnički žele više unučadi. Poznat je čak i nedavni slučaj bake i djeda koji su tužili sina i snahu jer im još nisu dali unuke. Rijetko se pak može čuti za bake i djedove koji mole svoju kćer da ne rodi treću bebu.

Brojni ljudi smatraju da je razlog sasvim valjan

58-godišnja baka nedavno je na Redditu upitala korisnike je li pogriješila što je svojoj kćeri rekla da ne želi da rodi treće dijete. Naime, baka je umirovljena učiteljica i ima dvoje djece, a ona i djed su kćeri ponudili da će joj pomagati što je više moguće nakon što je ova prije pet godina rodila prvo dijete. "Složili smo se, ali nismo razgovarali o detaljima, samo o čuvanju djeteta i njihovim očekivanjima po pitanju odgoja", objasnila je baka.

Također je rekla da je sve išlo u najboljem redu, čak i nakon što su njezina kći i zet godinu dana kasnije dobili drugu bebu. "2020. godine, za vrijeme izolacije, oboje su radili od kuće. Očekivali su da ćemo djecu čuvati cijeli dan, a mi smo željeli podijeliti dane u tjednu s obzirom na to da je vrtić zatvoren. Nagodili smo se na dva dana kod njih i tri dana kod nas i moj zet se na to žalio svaki dan. Stvari su postale lakše kad su djeca krenula u vrtić."

Sve se promijenilo odlukom o trećem djetetu

Međutim, kći se u međuvremenu odlučila na treće dijete, a to je za baku i djeda podrazumijevalo još nekoliko godina brige o tom djetetu. Baka je napisala: "Pitala sam je koji je njezin plan za brigu o djeci, a ona me pogledala kao da sam luda i rekla da smo njen plan mi! Rekla sam da bi bilo lijepo da je razgovarala sa mnom o tome, a ona je rekla da se to mene ne tiče. Objasnila sam joj da me se itekako tiče ako to znači da ću joj još pet godina morati čuvati njenu djecu!"

Korisnica Reddita ne želi još pet godina provesti u čuvanju djece, a njezina kći tvrdi da tako nju ograničava na izbor između sna o imanju troje djece i financijske stabilnosti, jer ovako baki i djedu ne plaćaju čuvanje, a nekom bi drugom morali.

Baka je napisala da nije htjela govoriti svojoj kćeri što da radi sa svojim tijelom, ali i da nije pristala na to da posveti svoj život odgajanju njene djece.

Korisnici Reddita čvrsto su stali uz baku

"Opa, pa to su vaši unuci, a ne vaša djeca. Dosta ste učinili! Molim vas, molim vas, nemojte se dati nagovoriti na odgajanje još jednog djeteta. Živite svoj život. Uživajte u mirovini! Zaslužujete to! Vaša kći je odgovorna za ostvarenje svojih snova, a ne vi. Ona vas već godinama iskorištava, ne dozvolite joj to više", napisala je jedna korisnica.

Druga je dodala: "Molim vas, pazite na sebe i uspostavite granice svom sebičnom djetetu i njezinom mužu. Molim vas da uživate u godinama dobrog zdravlja zajedno sa svojim mužem, ne dopuštajući svojoj kćeri da vas zarobi u brizi za treće dijete."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.