Baka odbila besplatno čuvati unuče, traži 18 eura po satu

Novopečena majka zaprepastila se zahtjevom svoje majke koju je zamolila da joj pomogne i pričuva dijete. Dvadesetdevetogodišnjakinja je na Redditu objasnila da se, nakon porodiljnog dopusta, mora vratiti na posao, zbog čega je majku zamolila za pomoć.

"Moja mama ima 64 godine i ne radi od 1992. Odbila je i rekla mi da je prestara, kao i da je već odgojila svoju djecu. Dodala je i da sam, ako sam stvarno željela dijete, trebala razmisliti o tome da ostanem kući i brinem o njemu, kao što je i ona napravila", napisala je.

Autorica objave kaže da njezina majka smatra kako je dužnost partnera raditi i skrbiti za obitelj; međutim, mlada majka si to ne može priuštiti.

"Ne možemo živjeti od jednog prihoda. Imamo dug na kreditnoj kartici i živimo u malom jednosobnom stanu. Kad sam to sve objasnila majci, rekla mi je da će čuvati unuče za 18.41 euro po satu te da će svaki dodatni sat naplatiti. Moramo joj osigurati autosjedalicu, kolica, bočice... Želim uštedjeti novac kako bih smanjila dug, a s maminom računicom ispada da mi je jeftinije platiti jaslice", napomenula je.

Ljudi su iznijeli svoje mišljenje o ovoj temi i prilično je jasno da ih je situacija podijelila.

"Oprostite što sam otvoren i nepristojan, ali zaista ne trebate imati dijete ako si ne možete priuštiti brigu o njemu", smatra jedan korisnik Reddita.

"Ako ti je plan bio vratiti se na posao, s mamom si trebala razgovarati dok si bila trudna", kaže drugi.

"Bebe su teške, a tvoja mama ima 64 godine. Razumijem je", ističe treći.

Međutim, neki su stali u obranu majke i uvjeravaju kako je potpuno normalno oslanjati se na baku i djeda za pomoć oko djece.

"Čini mi se da ti je mama užasna osoba. Moja to nikad ne bi napravila. Čini mi se da ima vremena, ali ne želi pomoći oko bebe", smatraju.