Bilo bi divno kad bi babice i u našim rodilištima radile ovo s bebama

Screenshot: Facebook  

NE BI li to bilo tako krasno? Toliki se roditelji nakanjuju tijekom prvih tjedana /mjeseci/godina života svoje djece uzeti taj jednostavan otisak stopala za uspomenu, a ove bebe to dobiju odmah po rođenju. 

Priznajemo - malo smo ljubomorne što naše babice u našim bolnicama nisu toliko požrtvovne da se na svom poslu, uz bebe, rodilje, doktore i papirologiju još bave i ovime.

Međutim - čini se da mnogim babicama ovo nije samo nešto će napraviti dodatno da razvesele mamu, one to naime rade iz puno važnijeg razloga - da mogu lakše identificirati bebu u slučaju da dođe do zamjene, pa čak i otmice, a kako je jedna babica naglasila - znam to napraviti ako mi se slučajno učini da bi majka mogla ostaviti bebu u bolnici. Tada obavezno napravimo i otisak stopala.

I baš zato što postoji toliko puno razloga, a samo uzimanje otisaka i ne trajte baš tako dugo, neke bolnice imaju tu praksu da gotovo svaka beba kući pođe i sa svojim otiskom. Na papiru ili u knjigici koju je majka ponijela sa sobom. 

I ne brinite - uzimanje otiska tabančića i nije baš tako veliko traumatično iskustvo za tek rođenu bebu, kako su mnoge pomislile kada su vidjele ovaj video.  

Bebe toga nisu ni svjesne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.