Bilo je divno družiti se u spomen na Žuži Jelinek

Foto: Centar za kreativno pisanje 
 
SPISATELJICA i stand-up komičarka Marijana Perinić, Centar za kreativno pisanje i Zagreb 360°vidikovac Zagreb Eye već treću sezonu pričama zanimljivih, izuzetnih žena pune prostor Zagreb Eye vidikovca i dokazuju da prave priče uvijek imaju publiku.
 
Veljaču je obilježila velika životna priča legende hrvatskog javnog života – Žuži Jelinek, kroz sjećanja i uspomene njenih prijatelja i suradnika koji su se ovim povodom družili 24. veljače. Sjećanja i uspomene Ivanke Vranković, urednice kolumni koje je Žuži godinama objavljivala u ženskom časopisu Glorija i Nade Horvat, urednice njene autobiografije, svakom su riječju odisale toplinom, ljubavlju, simpatijom i divljenjem prema toj velikoj ženi, jedinstvenoj Žuži. 
 
 
Bezbroj je njenih nezaboravnih rečenica i savjeta koje je s lakoćom i velikom ljubavlju prema ljudima dijelila svima koji su s njom na bilo koji način surađivali ili bili u njenoj blizini.
 
Žena čija je snaga i energija bila nepresušna, a ljubav prema životu i ljudima motiv za sve što je radila. "Do kada mislite pisati?", pitala ju je jednom njena urednica. "Do stote, a dalje ćemo vidjeti", odgovorila je neumorna Žuži, koja je čitala svaki dan, jer: "to je najbolji način da čovjek ostane mlad!", govorila je. Žuži Jelinek zaista je ostala mlada, unatoč poznim godinama koje je doživjela.
 
Dokumentarni biografski film o Žuži Jelinek, scenaristice Andree Ćakić i redatelja Darka Halapije u produkciji Ivice Tunjića, prikazan kao posebno iznenađenje večeri, odzvanja u svakoj Žužinoj riječi njenom vedrinom, optimizmom i neuništivom energijom. 

 

Sjećanja na Žuži Jelinek nisu mogla proći bez još jedne velike žene, Tereze Kesovije koja je i pjesmom pokazala koliko je simpatije i divljenja prema toj iznimnoj ženi. A pjesmom se Žuži sjetio i Miro Ungar, posvetivši je djeci Žuži Jelinek. Jer unatoč svemu što je postigla u svom burnom, ljubavlju i radom ispunjenom životu, najvećim je uspjehom smatrala svoju djecu, Ivicu i Dianu, koji su sinoć isto tako bili među mnogobrojnom publikom, a posebno veselje večeri je izazvala i torta iznenađenja za 96. rođendan Žužina supruga, Milorada Ronkulina, koji je pomno upijao svaku rečenicu brojnih govornika.

 
Puno je snažnih emocija obilježilo još jedno izuzetno veče Ženske priče, a to mogu samo velike priče iza kojih stoje velike žene, poput Žuži Jelinek.
 
Šarmantna voditeljica Marijana Perinić još jednom je dokazala da  interes za  Žensku priču i sjajne žene ne prestaje. Zato Ženska priča  u ožujku nastavlja s novim pričama i novim gošćama.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.