Bračna savjetnica: Ako vaš partner radi tri stvari, iskreno vas voli

Foto: Pexels

Ljubav je složena emocija koju je ponekad teško izraziti riječima. Stoga se često oslanjamo na djela kako bismo svojim najbližima pokazali da ih volimo.

"Kad vas netko istinski voli, možda to neće uvijek reći naglas. Umjesto toga, pokazat će to kroz suptilna ponašanja koja ponekad mogu proći nezapaženo", kaže obiteljska i bračna savjetnica Tina Fey za Hack Spirit.

Objašnjava da je tijekom godina iskustva rada s parovima primijetila nekoliko ponašanja koja ljudi pokazuju kada su iskreno zaljubljeni, ali jednostavno ne mogu pronaći riječi kojima bi to rekli. Podijelila je tri takva ponašanja koja ukazuju na to da vas partner ili partnerica iskreno vole.

1. Obraćaju pozornost na male stvari

"Kad je netko zaljubljen, sklon je primijetiti i najmanje detalje o vama. To znači da pamti stvari koje volite i ne volite, zna vašu omiljenu narudžbu kave i slično. Čak primjećuje kada ste se ošišali ili nosite novu odjeću", navodi Fey.

Dodaje da ta razina pažnje ne znači samo promatranje, već se radi o pokazivanju interesa za to tko smo kao pojedinci. Radi se o želji da nas upoznaju i razumiju na dubljoj razini.

2. Žrtvuju se za vašu sreću

Jedna od najljepših stvari u ljubavi je nesebičnost. Kad nas netko iskreno voli, spreman je naše potrebe staviti iznad svojih, čak i kad mu to nije zgodno.

"Potražite ova nesebična djela u svojim odnosima. To može biti odricanje od prilike za izlazak radi dobrobiti partnera ili jednostavno pravljenje planova na temelju partnerovih preferencija. Ti postupci govore mnogo o njihovoj ljubavi prema vama, čak i kada to ne kažu naglas", ističe savjetnica.

3. Poštuju vaše granice

"Tijekom godina proučavanja i razumijevanja odnosa, naučila sam da je poštovanje jedan od najosnovnijih aspekata ljubavi", tvrdi Fey. Dakle, ako nas netko voli, poštivat će naše osobne granice. Neće nas prisiljavati da radimo stvari koje nam nisu ugodne, niti odbaciti naše osjećaje kada izrazimo nelagodu. 

"Umjesto toga, razumjet će i poštivati vaša ograničenja. Netko tko vas voli potrudit će se razumjeti vaše granice i pridržavati ih se. Ovo je suptilno ponašanje, ali značajan je znak njihove ljubavi i poštovanja prema vama. Upamtite, samo kada poštujemo međusobne granice, možemo izgraditi odnos koji je istinski pun ljubavi i ispunjavajući za oba partnera", zaključila je savjetnica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.