Brendirana odjeća za klince za jako malo kuna

Foto: Facebook

JEDAN OD najvećih problema kada govorimo o preslatkoj dječjoj robicu kakvu danas možemo naći na tržištu nije čak toliko ni njihova cijena, iako nekada stvarno znamo naletjeti na paprene cijene, već je činjenica da tu robicu djeca tako brzo prerastu. 
 
Gotovo da nam se čini da bi svaki mjesec mogli dati cijelu mjesečnu plaću da obučemo dijete, a da ono bude tip-top moderno i slatko, no kako je to zbog ostalih životnih troškova nemoguće, mnoge su mame pribjegle kupnji rabljene robice putem Facebooka. Gotovo da je nemoguće pobrojati sve te silne grupe u kojima se prodaje, kupuje, licitira, poklanja, mijenja, vraća, posuđuje, stoji u redu, proziva, vara. 
 
Da. Ima tu svega - od oglasnika, stranica za prodaju samo cipelica, pa samo sa princeze, samo za dječake, samo za male, samo za malo veće, pa šminkerski ormar ove i dizajnerski ormar one, prodaja samo markirane te i te robice, a ima naravno i buvljaka... i svi sretni i zadovoljni - jer u najvećoj mjeri tu se zaista može naći svašta! Za malo kuna, ili barem puno manje nego što bi izdvojili za novo. 


 
Naravno, gdje se ovako prodaje na neviđeno, unatoč slikama i obećanjima, prevara također ima na svakom ćošku. Mame ne uplate, ili ne pošalju robicu, ili pošalju onu istu sa slike, ali su pri slikanju vješto sakrile i rupu i fleku - dakle - doista je moguće kupiti ogromnog mačka u vreći. 
 
No, kako nam je ispričala jedna mama, aktivna članica mnogih od spomenutih grupa - "moje je dijete najbolje obučeno dijete u kvartu, a da za to doslovno nisam izdvojila ni kunu. Jesam, ali sve što prerastemo odmah ide dalje. U dogovoru sam s provjerenim članicama, ima ih mnogo, i mnoge od njih "stoje u redu" za našu robicu. Čim prodam nešto, a robicu stvarno čuvamo da kod prodaje izgleda kao nova, automatski ulažem u novu. Također kod provjerenih članica kod kojih i ja čekam u redu. Robicu koja se malo ošteti, a ja sam prilična cjepidlaka pa i mucice smatram oštećenjem - to obavezno poklanjam uz prodanu robicu. I tako su sve moje kupilice sretne i zadovoljne, svi nosimo markiranu robicu, a za to ne izdvajamo gotovo ništa." 


 
Na pitanje je li se ikada opekla odgovara da je i to ju naučilo da se sada prvenstveno oslanja na provjeren krug žena koje su kao i ona postale čak i malo ovisne o svom tom šopingu. 
 
"Nekad stvarno ne mogu odoljeti nekom komadu odjeće iako ih imamo i previše, neke stvari čak ne stignemo ni iznositi, ali žena kao žena - veselim se tom šopingu - to je moja hrana", priznala je uz smijeh te dodala da u tim grupama kupuje sve što im treba. Od posteljine, igračaka, opreme... nekada rabljeno, nekada novo jer mnogo mama dobije na poklon nešto što im ne treba ili im se ne sviđa pa prodaju po povoljnim cijenama ili mijenjanju za nešto što njima treba. Sve je stvar dogovora i povjerenja. Pakete ili šaljemo ili se nalazimo po gradu tako da sam već upoznala mnoge druge mame i postale smo prave prijateljice. Dijeli nas ista strast, a često i djeca slične dobi tako da nam tema za upoznavanje ne nedostaje." 


 
Što se pak cijena tiče one naravno variraju, ovisno o brandu, stanju, kupuje li se pojedinačno ili u lotu, ali recimo da robica koja u trgovini košta oko 150 kuna, ovdje se može naći i za 20 kn - i to u savršenom stanju. Bodiji se pak, posebno ako se prodaju po više komada, mogu naći i za pet kuna, a slična je stvar i s cipelicama. 

>>>Kad je vrtić modna pista<<<

 
Netko pak ne može pregrmjeti činjenicu da je riječ o second hand robici, a i za takve ima bogata ponuda s obzirom da dosta mama, pogotovo nezaposlenih mama ili onih koje su još uvijek na porodiljnom, naručuju preko interneta za grupne narudžbe pa im se na takvu veliku pošiljku umanjuje trošak shippinga i poštarine. 


 
U svakom slučaju, riječ je o jeftinom šopingu koje i mamama nešto slabije kupovne moći omogućuje da njihova djeca budu savršeno ušminkana, u robicu koju si možda ne bi mogle priuštiti u trgovinama i koju bi možda još otplaćivale, a djeca već odavno prerasla. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.