ŠTO se tiče izrade savršenog burgera, dodaci poput sira, salate i rajčice samo su vrh ledenog brijega.
Insider je razgovarao sa sucem u reality showu "Top Chef", chefom Hughom Achesonom, kako bi dobio savjete za pravljenje ukusnih burgera od sastojaka koje najvjerojatnije već imate u hladnjaku ili smočnici.
Evo jednostavnih načina kako svoje hamburgere učiniti još boljima, koristeći neke od tih sastojaka:
To je način na koji osiguravate dobivanje visokokvalitetnog mljevenog mesa za vaše pljeskavice.
Dodavanje slanine u vaše pljeskavice može ozbiljno poboljšati njihov okus.
Gljive i luk su ukusni dodaci mesu za pljeskavice, objasnio je za Insider Hugh Acheson.
"Ne morate uvijek koristiti junetinu", istaknuo je Acheson.
Zgnječeni ili mljeveni češnjak može se lako umiješati u mljevenu govedinu, svinjetinu ili čak puretinu prije nego što se meso pripremi na roštilju, a stvorit će potpuno novi okus.
"Stvarno jednostavan i ukusan, a poseban umak, može se dobiti ako pomiješate kiselo vrhnje, majonezu, malo javorovog sirupa i malo kečapa, češnjaka u prahu, soli, papra i limunovog soka", rekao je Acheson za Insider.
Prekrivanje burgera mrvicama plavog sira recept je za uspjeh jer se ta dva okusa međusobno nadopunjuju.
"Jednostavno morate razmisliti što s čim funkcionira", rekao je Acheson: "Hrana bi trebala biti poput velikog Lego seta, a kako sastavljate blokove može se izgraditi petnaest različitih stvari. Što više vještina imate i što više razumijete hranu, to više Lego kockica imate."
Neki se ljubitelji hamburgera zaklinju kako je maslac od kikirikija savršen preljev za burgere. Međutim, iako se ovaj kremasti, aromatični dodatak može namazati na vaše pljeskavice, on se također može dodati izravno samom mesu.
Prema Taste of Home, dodavanjem žlice maslaca od kikirikija u mljeveno meso vaši hamburgeri će ostati sočni, zahvaljujući ulju u namazu.
Maslac s češnjakom možete napraviti u nekoliko minuta, a vaše burgere će učiniti puno ukusnijima.
"Luk je glavna stvar koju svi imaju u svojoj kuhinji", rekao je chef Hugh Acheson za Insider: "Možete ga polako kuhati, karamelizirati, zasladiti s malo javorovog sirupa ili umaka od soje te skuhati u svojevrsni pekmez od luka."
Avokado hamburgeru dodaje kremastost bez guste teksture kakvu ima, recimo, majoneza. Za one koji žele dodati malo zdravih masnoća u svoje obroke, pri sljedećem pripremanju burgera, ne tražite dalje od malo narezanog avokada.