Čak 46 posto razvedenih parova kaže da su okončali brak zbog iste stvari (nije novac)

Foto: Pexels

PREMA podacima Centara za kontrolu i prevenciju bolesti, 2021. samo u SAD-u razvelo se 690.000 parova. To je otprilike polovica vjenčanih.

Prema anketi Forbes Advisora, postoji nekoliko čimbenika za koje parovi smatraju da opterećuju njihov brak. Najveći uzroci sukoba u braku su izbori karijere, roditeljske razlike, podjela rada u kućanstvu, odnosi s obitelji, odnosi s prijateljima, financije i zdravstveni izbori.

Izbore karijere, kao krivca za okončanje braka, navelo je 46 posto razvedenih parova, dok su roditeljske razlike na drugom mjestu s 43 posto. Što se podjele kućanskih poslova tiče, studija iz 2022. pokazala je da žene koje imaju partnera i djecu imaju manju seksualnu želju ako obavljaju veći dio kućanskih poslova.

Samo pet posto razvedenih parova izjavilo je da nije bilo načina da se njihov brak spasi. Čak 63 posto parova smatra da im je bolje razumijevanje obveze prije braka moglo pomoći da izbjegnu razvod. Više od polovice reklo je da bi možda još uvijek bili u braku da su bolje razumjeli moral i vrijednost svog supružnika prije braka, piše CNBC.

Pročitajte više