Cate Blanchett o teškoćama svih majki u pandemiji: Online nastava je traumatična

EPA-EFE

RODITELJI diljem svijeta morali su se uhvatiti u koštac s nastavom preko interneta, što se svodilo praktično na školovanje kod kuće uz neizostavnu potporu roditelja. Stoga su morali vrlo brzo pohvatati konce i okušati se u nečemu što većem dijelu njih nije struka, a to je igranje uloge nastavnika.

Premda za holivudske glumce igranje uloga djeluje kao jednostavna zadaća, Cate Blanchett potvrdila je da to nije baš slučaj kad je ona u pitanju.

Naime, u nedavnom intervjuu za australski talk show The Project govorila je o temi odgoja i online nastave tijekom karantene. Uzimajući u obzir da je Blanchett majka četvero djece, 20-godišnjeg sina Dashiella, 17-godišnjeg sina Romana, 13-godišnjeg sina Ignatiusa i 7-godišnje kćeri Edith sa suprugom Andrewom Uptonom, nije veliko iznenađenje da je kućno školovanje za nju bio velik izazov.

"Moja starija djeca su bila dobro, sama su se snalazila. Ali morala sam nekako pomoći svojoj 7-godišnjakinji i shvatila sam da je ne mogu naučiti čak ni matematiku za 1. razred i ona je to prokužila nakon 14 dana. Bila sam jako loša. Tu nije bilo poštovanja."

Objasnila je da je s vremenom otkrila rješenje: "Morala sam se odjenuti kao njezina učiteljica, morala sam glumiti glas njezine učiteljice, a ona nije htjela započeti nastavu sve dok nismo uzele cijeli niz plišanih životinja, od kojih su sve imale imena ljudi u njezinom razredu."

Na pitanje kakav je bio osjećaj koristiti svoje glumačko umijeće u tolikoj mjeri samo da bi kćer nešto naučila, odgovorila je: "Zapravo je bilo prilično traumatično."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.