Četiri savjeta za ugodno i sigurno kupanje djece

Foto: Pexels

Kupanje djece nije samo dio svakodnevne rutine, već poseban trenutak koji uz pravilnu pripremu i sigurnost može postati nezaboravan. Ovo su savjeti za sigurno i ugodno kupanje naših mališana. 

1. Učestalost kupanja

Uspostavljanje prave ravnoteže u učestalosti kupanja ključno je. Preporučljiva su tri do četiri kupanja tjedno, prilagođavajući se prema potrebi na temelju aktivnosti djece i osjetljivosti kože.

2. Temperatura

Temperatura vode važna je za ugodno kupanje. Preporučuje se topla voda jer može opustiti djecu. Važno je postići pravu ravnotežu, stoga trebamo izbjegavati vruću i hladnu vodu, jer one mogu kupanje učiniti neugodnim.

3. Nježni proizvodi

Izbor proizvoda za kupanje važniji je nego što možda mislimo. Ključno je birati blage sapune i šampone bez mirisa kako bismo izbjegli iritaciju osjetljive dječje kože, piše The Times of India.

4. Temeljito sušenje

Rutina nakon kupanja jednako je važna. Trebamo se pobrinuti da su naša djeca temeljito osušena, obraćajući posebnu pozornost na njihovu glavu i stopala.

Nakon kupanja, djecu trebamo omotati u udoban ručnik i održavati toplo okruženje. Ovaj jednostavan korak može pojačati umirujuće djelovanje kupke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.