Chrissy Teigen šokirala realnim statusom o pucanju prilikom poroda

Instagram

CHRISSY TEIGEN voli privlačiti pozornost svojim statusima na društvenim mrežama. Chrissy je nedavno rodila sina Milesa i na Twitteru objavila kako joj je ovaj postporođajni period puno lakši nego što je bio s prvorođenom djevojčicom Lunom.

"Mogu vam potvrditi da je postporođajni život 90% lakši kada ne popucate do anusa", napisala je Teigen.

Trudnice je ovaj status zgrozio, nekoliko pratitelja ga je nazvalo najboljim oblikom kontracepcije, a neke mame opisale su svoje slučajeve vaginalnog pucanja prilikom poroda.

"Mogu potvrditi da je pucanje i šivanje međice nešto najgore što sam u životu doživjela", napisala je Noreen, jedna od mama na Twitteru.

"Dobrodošla u klub. Pucanje četvrtog stupnja", napisala joj je druga.

"Amen sestro. 76 šavova kasnije - imamo bebu broj 1. Bebe broj 2 i 3 bez šavova - neprocjenjivo", napisala je mama Shalene.

Za one koji ne znaju o čemu ove mame pričaju - vaginalno pucanje, odnosno pucanje međice, jedna je od najčešćih posljedica poroda. Pri izlasku bebe kroz vaginalni kanal, koža između vagine i anusa mora se poprilično rastegnuti kako bi omogućila prolazak bebinoj glavi. Do spontanog pucanja najčešće dolazi kad je beba velika, kad je riječ o prvom porodu ili kad je beba u nepovoljnom položaju.

Postoje četiri stupnja vaginalnog pucanja, a pucanje četvrtog stupnja zahtijeva veću medicinsku pažnju i duži oporavak, piše Health.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.